A nebude sa Vám páčiť ani dôvod, prečo by to tak malo byť. Veď nemecké Autobahn sú svetovo známe práve vďaka tejto slobode! Prečo to chcú zakázať?

Nemecká Autobahn sa vždy spája s jedným kľúčovým bodom – neobmedzenou rýchlosťou. Je to miesto, kde celý svet môže ísť rýchlo ako chce, bez obáv z blikajúcich stroboskopov za zadkom. Bohužiaľ, časy sa menia a podľa časopisu Reuters nemecká vláda uvažuje nad reálnym dopravným značením zo stanovenou rýchlosťou.

Prečo je ale tomu tak? Dôvod Vás prekvapí! Obmedzenie rýchlosti na Autobahn je jedným z návrhov na zníženie emisií a ochranou klímy. V prípade že by tieto ustanovenia prešli do Zákona, nemecké cesty už by mohli byť známe iba ako „Áno, kedysi tu bola neobmedzená rýchlosť. Potom to ale zrušili.“

Nemecká vláda zorganizovala výbor, aby predložil rad odporúčaní na zníženie enviromentálnych škôd spôsobených dopravou. Maximálna rýchlosť na všetkých Atuobahn bola jedným z odporúčaní. Iní navrhovali zvyšovanie dane z palív a kvóty pre elektrické vozidlá, ktoré lepšie pomôžu Nemecku splniť emisné ciele Európskej Únie.

Totižto, podľa dohody o klimatických opatreniach v Paríži musí Nemecko do roku 2030 znížiť svoje emisie pochádzajúce z priemyslu, poľnohospodárstva, vykurovania, chladenia a energie. Obmedzenie rýchlosti na Autobahn je ale len jedným zo spôsobov, ako to urobiť, ale v žiadnom prípade to nevyrieši celoplošný problém. My chceme naďalej neobmedzenú rýchlosť, veď je to predsa výnimočné ako … (nech si každý doplní sám, ako vníma ojedinelosť týchto diaľnic).

Aj ľudia v Nemecku sa pomaly začali búriť. „Naše Autobahn sú symbolom slobody! Testovanie vozidiel na nemeckej diaľnici je ako pečať kvality!“

Našťastie je to len návrh, a nemecká vláda ho neprijala a nepredložila žiadne konkrétne plány ohľadom dopravnej situácie. Dokonca aj tí, ktorí návrh spísali uznali, že nie každý prvok projektu treba použiť či obmedziť. Bude to na diplomacii politických povýšenencov a zručnosti spraviť kompromis.

Zaskočený sme ale zo samotného faktu, že vláda je schopná o takomto niečom naozaj diskutovať. Veď emisie sa dajú znižovať oveľa účinnejšími spôsobmi, ako stanoviť rýchlosť. Naďalej ale dúfame, že nič podobné sa v priebehu ďalších 11 rokov nestane.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSieť čerpacích staníc sa rozrastá, na Slovensko prichádza Benzina
Nasledujúci článokVolkswagen Touareg konečne dostane nové motory!