Je pravdou, že Volkswagen Touareg je na trhu len krátko, no už stihol očariť nemalé množstvo zákazníkov. Vlajková loď nemeckej značky priniesla so sebou high-end technológiu, ktorú spojila s veľmi podareným dizajnom. Mnohým ľuďom však pri tomto pomerne veľkom SUV stále niečo vŕta v hlave. Prečo je „koncernový klenot“ dostupný len s motorom V6 3.0 TDI?

Zmienený agregát, ktorý bolo možné nakonfigurovať v dvoch výkonových verziách 170 kW alebo 210 kW, bol akýmsi vstupným lákladlom pre každého, kto sa rozhodol zakúpiť si Touareg v prvých mesiacoch. Úsporný, no celkom silný motor navyše spĺňal najvyššie emisné štandardy a tak bolo jasné, že si v prvých mesiacoch nájde miesto pod prednou kapotou prémiového SUV rovnako tak ako v modeli A8, A7, A6 či Q8 od Audi. Dobré správy našťastie pre mnohých prichádzajú až teraz, s menším odstupom od začatia predaja. Touareg totiž čoskoro dostane dvojicu nových agregátov, medzi ktorými nebude chýbať benzín či dokonca veľký a silný diesel.

Ako prvý z nich za zmienku určite stojí benzínový šesťvalec TSI, ktorý bude disponovať výkonom 170 kW respektíve až 210 kW. Tým Volkswagen nepochybne poteší každého milovníka benzínu. Okrem neho sa pod kapotu dostane aj obrovský diesel V8 s objemom až štyri litre. Ten bude výkonovo atakovať hranicu až 310 kW s krútiacim momentom 900 N.m. To už je celkom slušný parameter čo poviete? Je samozrejmé, že nové motory budú v SUV spriahnuté výhradne s automatickými prevodovkami.

Najsilnejší agregát bude samozrejme dostupný výhradne s pohonom všetkých štyroch kolies 4Motion. Presné ceny pre náš trh zatiaľ nie sú známe, no u našich západných susedov bude benzínový základ začínať na úrovni 1 739 900 Kč čo je v prepočte približne 67 700€, no a najsilnejšia verzia bude mať cenovku od 2 294 900 Kč čo vychádza na 89 320€. Konfigurátor by mal byť v prípade benzínovej aj naftovej verzie modelu Touareg dostupný už čoskoro, s tým, že čakacia doba na obe verzie zatiaľ nie je známa.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokJe koniec neobmedzenej rýchlosti na nemeckých Autobahn?
Nasledujúci článokMercedes-Benz GLS – Odhalený dizajn aj výbava!
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.