Mohlo by sa jednať o jeden z najzaujímavejších nových modelov z Maranella za posledné desaťročia. Kedy ale príde Ferrari na svetlo sveta s novými informáciami?

Takmer každý jeden veľký výrobca automobilov už oznámil nápor nových vozidiel, ktoré sa chystajú vydať v najbližších rokoch. Od hybridov až po elektrické vozidlá, škála je nekonečná. Ale pokiaľ ide o Ferrari..

Prvé sľuby hovorili o tom, že do roku 2022 talianska automobilová značka, ktorú založil bývalí automobilový pretekár Enzo Ferrari, prinesie svetu až 15 nových modelov. Stále sledujeme dianie a zaujímavé detaily, ktoré by mohli uniknúť z tejto centrály. Nedávno koloval po internete pomerne impozantný vizuál dizajnéra Samira Sadikhov, ktorý pretvoril starú F40 na to, ako by mohla vyzerať až do posledného detailu.

Tentokrát sa objavili informácie na fóre Ferrarichat, ktoré hovoria o duchovnom nástupcovi F40, a to s názvom F40 Icona. Podľa toho by mala byť F40 Icona modernou interpretáciou toho, čo sa považuje za najnadčasovejší model za posledných 40 rokov.

Pripojiť by sa mala už podľa názvu k novovytvorenej rade vozidiel Icona. Avšak, namiesto zvyčajnej limitovanej produkcie by sa mohla táto novinka historicky vyrovnať pôvodným  1315 kusom starej F40.

F40 Icona by mala mať aktualizovanú verziu nadchádzajúceho hybridného modelu KERS s V8 s dvojitým turbom, ktorý spraví svoj debut v modeli F173. Pomer konskej sily sa odhaduje pri F173 na 950 koní, ale vďaka elektricky poháňaným turbodúchadlám by mohla nová Icona dostať ešte o 100 koní navyše.

Tu je zopár zaujímavých faktov o legendárnej F40:
  • Ferrari išlo do extrému, len aby znížilo váhu modelu F40. V skutočnosti sa na každé auto použilo tak málo farby (niektorí hovoria iba 2 litre), že pri správnom uhle môžete vidieť kevlarové väzby pod ňou.
  • Je považované za prvé cestné vozidlo s rýchlosťou nad 320 kilometrov za hodinu.
  • Má dve palivové nádrže – jednu na každej strane tesne pred blatníkmi zadných kolies. Americké verzie majú hliníkové plynové nádrže a európske zasa gumené palivové „mechúry“ obalené špongiou. Na rozdiel od hliníka si guma vyžaduje výmenu každých 7 až 10 rokov.
  • Vlastniť takéto Ferrari je dosť nákladné, logicky počnúc kúpou auta. V roku 1990 sa predával model za vyše 399 000 dolárov, dnes táto cena vzrástla na počiatočnú hranicu 1 milión dolárov. Napríklad, v prípade nehody stojí samotný predný nárazník 24 000 dolárov.

 

 Zdroj: carbuzz.com

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokZabudnite na Toyotu Prius, Freeway bol americkou odpoveďou na ropnú krízu
Nasledujúci článokVolvo uvedie ďalšie zmeny pre zvýšenie bezpečnosti svojich vozidiel