Domov News Leasing na firemné autá vám pomôže výrazne ušetriť firemné peniaze

Leasing na firemné autá vám pomôže výrazne ušetriť firemné peniaze

Prečo je vhodné zvážiť operatívny leasing a ako si vybrať ten najlepší pre vašu spoločnosť?

Každý podnikateľský subjekt potrebuje dostatočné množstvo firemných automobilov. Nielen konateľ, ale aj obchodný riaditeľ, či obchodní zástupcovia pre jednotlivé oblasti potrebujú na vykonávanie svojej práce vlastný automobil. Zaobstaranie nových automobilov môže byť pre podnikateľské subjekty veľkou finančnou záťažou, nakoľko firemné autá sú využívané v pravidelných intervaloch a ročne sa na nich najazdí niekoľko tisíc, desaťtisíc kilometrov.

Skvelou príležitosťou ako ušetriť výdavky, je leasing na firemné autá. Práve leasing na firemné autá vám ponúka možnosť, ako používať vozidlo čo najlacnejšie a bez zbytočných starostí.

Vyberte si overenú leasingovú spoločnosť

V prvom rade je potrebné spraviť si prieskum medzi leasingovými spoločnosťami. Leasingové spoločnosti ponúkajú množstvo zaujímavých ponúk. Ak však chcete ušetriť, no zároveň nechcete prísť o investované peniaze, vyberte si overenú leasingovú spoločnosť, ktorá má množstvo pozitívnych referencií. Ideálne, ak si vyberiete firmu, ktorá poskytuje operatívny leasing.

Operatívny leasing a základné informácie o ňom

Klasický leasing, resp. úver je diametrálne odlišný od operatívneho leasingu a nemá s ním nič spoločné. Pri operatívnom leasingu ide v podstate o prenájom hnuteľného majetku, v tomto prípade auta. Jedná sa o nájomný vzťah, pričom vy za dohodnutú sumu a za vopred dohodnuté obdobie budete využívať automobily firmy, ktoré poskytujú operatívne leasingy. Pri operatívnom leasingu neprechádzajú vlastnícke práva automobilu na vás. Automobily budú vlastniť firmy poskytujúce operatívny leasing. V podstate budete platiť poplatky, ale auto nebudete vlastniť.

V čom vlastne spočíva výhoda operatívneho leasingu? V tom, že dokážete ušetriť veľké finančné prostriedky a zároveň si budete môcť užívať prenajaté automobily na vopred dohodnutý čas a za vopred dohodnutú sumu. Keďže auto nebudete vlastniť, všetky povinnosti ohľadom auta preberá vlastník. Servis, údržbu, výmenu pneumatík, hradenie havarijného poistenia, hradenie povinného zmluvného poistenia zabezpečuje vlastník auta, čiže firma poskytujúce operatívny leasing. Ak chcete autá pre zamestnancov, odporúčame vám zabezpečiť ich prostredníctvom operatívneho leasingu.

Dôležité informácie, ktoré by ste mali vedieť, ak sa rozhodnete pre leasing na firemné autá

Financovanie nových firemných automobilov môžete riešiť dvoma spôsobmi, a to klasickým leasingom (úverom) alebo spomínaným operatívnym leasingom. Klasický finančný leasing sa oplatí jedine v prípade, ak chcete mať na automobil, ktorý plánujete využívať, odkupné právo. Operatívny zase, ak chcete, aby zodpovednosť za servis, poistenia spadala jedine pod firmu, ktorá vám operatívny leasing sprostredkováva.

Ak sa rozhodnete kúpiť auto na firmu, máte možnosť uplatniť si viac daňových nákladov, napríklad palivo, kúpnu cenu auta, ale aj havarijné poistenie. Nezabúdajte si viesť knihu jázd, ktoré vám umožní uplatniť si úplne alebo aspoň paušálne pokrytie výdavkov na palivo.

Na internete nájdete voľne dostupné, ale aj platené programy na evidovanie jázd v online knihách jázd. Odporúčame predovšetkým také, ktoré vám umožnia jednoduchý prístup z ktoréhokoľvek miesta na svete a prehľad o tankovaniach.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNa nábreží Dunaja sa ukážu nemecké ikony ale aj luxusné lode!
Nasledujúci článokBMW radu 2 Gran Coupé bude čoskoro realitou!