Domov Lifestyle Autá, lode a nové rekordy – River Show / German-Cars-Meeting 2019

Autá, lode a nové rekordy – River Show / German-Cars-Meeting 2019

Poslednú júlovú sobotu to v Bratislave nevyzeralo s počasím príliš ružovo. Akcia River Show 2019 už o jeden výkyv klímy zakopla, a tak si musela počkať na náhradný dátum. Miernemu zdržaniu samotného štartu sa organizátori síce nevyhli, no napriek tomu neboli diváci ukrátený o žiadnu časť bohatého programu. 

Dažďa sa nezľakli ani autá. Tie boli totiž taktiež súčasťou podujatia, a to vďaka organizácií German-Cars-Meeting. Zúčastnili sa v plnom počte. Päť ikonických vozidiel nemeckej výroby zdobilo nábrežie nákupného centra počas celej akcie. Návštevníci si ich mohli poobzerať, ale aj sa o nich čo-to dozvedieť. Z bavorského kraja sa ukázalo klasické BMW radu 8, v nadupanej verzií 850i a rovnako legendárne kupé 635csi. Fanúšikov tuningu zaujal upravený Volkswagen Golf tretej generácie. Precízne nemecké náčinie uzatvárala dvojica z rozdielnych dôb. Mercedes-Benz triedy CLS so zlatým 6,2-litrovým osemvalcom pod kapotou, a ľahký historický športiak Porsche 356 Speedster.

Počasie neodradilo účastníkov ani návštevníkov

Piaty ročník River Show mal dobročinný zámer. Organizátori sa spojili s projektom Na zdravie vody, ktorý na seba počas šou pútal pozornosť nápisom na lodi „Stop the trash in water or go home“. V jednoduchom preklade tým vyzývali aby ľudia prestali zahadzovať odpadky do vody. Tá bola taktiež súčasťou programu. Kvalitnou hudbou priamo z plavidla ňou totiž okoreňoval atmosféru známy domáci DJ Mairee. Posádku tvorili ľudia, ktorý sa zúčastnili na čistení vôd. Na hlavnom riečnom toku sa cez víkend aj lámali rekordy. Nie síce svetové, no za to ten slovenský bol pokorený až o 20 kilometrov za hodinu. Reč je o vodných lyžiach – konkrétne sa po vode upaľovalo až 89 km/h.

Ukázali sa plavidlá rôzneho druhu. Člny, lode ale aj menej populárne hobby ako JetSurf. Hladina vody síce po daždi nebola pre vodné športy ideálna, ale to o zábavu nepripravilo účastníkov ani divákov. Na záver sa konala verejná spanilá jazda, do ktorej sa mohol zapojiť každý kapitán. Celkovo sa jej zúčastnilo 15 vodných strojov, čo je slušné číslo, no vieme si predstaviť, že v prípade priaznivejších podmienok by ich bolo ešte o niečo viac.

Na nábreží Dunaja sa ukážu nemecké ikony ale aj luxusné lode!

Zdroj: GCM, startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTest BMW X4 M40d, všestranný alebo len marketingový?
Nasledujúci článokŠkoda má zvolávaciu akciu. Je v nej aj Vaše auto?