Domov News VW ukázal nákres nového modelu Viloran. Možno ho uvidíme aj v Európe

VW ukázal nákres nového modelu Viloran. Možno ho uvidíme aj v Európe

Zdroj: Auto Times News

Segment MPV je v poslednej dobe na ústupe. Veľkopriestorové rodinné vozy sú čoraz viac nahradzované SUVčkami a automobilky sa na vývoj MPV už prestávajú zameriavať. Táto situácia sa deje v Európe, čo je presným opakom ako inde vo svete. Na viacerých kľúčových trhoch sa segmentu rodinných VANov darí dostatočne na to, aby aj automobilky ako VW prišli s novým modelom. 

Už skôr v tomto roku sa na internet dostali informácie o tom, že automobilka z Wolfsburgu pracuje na obrovskom rodinnom MPV, ktoré ponesie názov Viloran. VW v týchto dňoch príchod veľkého MPV potvrdil prvými skicami, ktoré napovedajú, že novinka sa bude výrazne inšpirovať v Touaregu. Je to vidno hlavne na masívnej prednej časti, ktorá je takmer identická s tou z najnovšieho vlajkového SUV.

Podľa niekoľkých informácií sa MPV nebude podobať na Touareg len v prednej časti. Podobností by malo byť hneď niekoľko. Volkswagen okrem iného plánuje zasadiť nový Viloran do podobného cenového segmentu. Z toho si logicky môžeme odvodiť, že novinka nebude mať o luxus a prémiový feeling núdzu.

Zdroj: Auto Times News
Najväčší svojho druhu

Dlhá karoséria, ktorá by mala mať dĺžku až 5,3 metra, je zboku charakteristická výraznými prelismi a hlavne posuvnými dverami. Podobné technické riešenie sa nachádza aj na staručkom Sharane, ktorému už pravdepodobne hrozí zánik. V súčasnej generácii bez väčších úprav je na trhu už od roku 2010. Obrovský pôdorys auta by mala prekvapivo zabezpečiť modulárna platforma MQB, čo je oproti MLB evo použitej v Touaregu rozdiel. Ak by sa tieto informácie potvrdili, jednalo by sa pravdepodobne o najväčší model, ktorý bude na MQB postavený.

Zdroj: Auto Times News

Už tradične pre tento segment by mala byť možnosť voľby medzi 5 či 7-miestnym interiérom. Vylúčená však nie je ani 6-miestna karoséria, ktorá by mala zabezpečiť dostatok miesta pre všetkých cestujúcich. Z hľadiska pohonu by sa Volkswagen Viloran mal dočkať dvojlitrového benzínového TSI s výkonom 162 kW a 350 N.m. krútiaceho momentu. Spriahnutý bude s 8-stupňovou automatickou prevodovkou. Vozidlo bude primárne určené pre silný čínsky trh. Jeho testovacie prototypy sa však objavili aj na španielskych cestách, a preto nie je vylúčené, že sa ho dočkáme aj v Európe.

Zdroj: Autoevolution

Pripomeňme si, že na našom trhu VW momentálne ponúka trojicu MPV. Najmenším z nich je Golf Sportsvan, nad ním je zasadený obľúbený Touran a “vrchol” ponuky zabezpečuje staručký Sharan. Už dávnejšie sa hovorí o tom, že Sportsvan a Touran dostanú spoločného nástupcu. Či sa dočkáme nástupcu aj pre legendárny Sharan je otázne, ak by však vyzeral ako Viloran tak by si určite našiel svoju klientelu.

Nový Volkswagen Touareg je tu!

Zdroj: Auto Times News

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTest Hyundai Tucson N-Line 2,0 CRDi – byť iným a vedieť si vybrať
Nasledujúci článokBMW X3 xDrive30e, plug-in hybrid ponúkne výkon takmer 300 koní
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.