Domov News V Taliansku bude detský alarm povinný, dieťa v aute už nezabudnete

V Taliansku bude detský alarm povinný, dieťa v aute už nezabudnete

dieta v aute

Nové nariadenie začne v Taliansku platiť už v marci budúceho roka. Dobrou správou pre vodičov je, že štát na zaobstaranie alarmu motoristom prispeje sumou 30 eur.

autosedacka

So správami o tom, že roztržití vodiči zabudli dieťa v aute, sa v poslednom období doslova roztrhlo vrece. Talianska vláda berie problém vážne, a tak na budúci rok vstúpi do platnosti zaujímavé nariadenie.

Pri prevoze dieťaťa mladšieho ako 4 roky bude musieť byť vozidlo vybavené alarmom, ktorý vodiča na zabudnuté dieťa upozorní. Ak sa chystáte do Talianska na dovolenku, môžete zostať bez obáv. Nové nariadenie sa bude týkať iba vozidiel registrovaných v Taliansku, respektíve vodičov s bydliskom alebo trvalým zamestnaním v Taliansku.

Povinnosť inštalácie alarmu sa však týka aj vozidiel v autopožičovniach. Detský alarm môže byť namontovaný dodatočne, alebo môže byť súčasťou detskej sedačky. V každom prípade však musí byť upozornenie vidieť aj počuť vo vnútri vozidla aj mimo neho.

Za nedodržanie nariadenia štát určil nasledujúce sankcie: vodič bez alarmu môže dostať pokutu vo výške 81 až 326 eur, pri opakovanom porušení nariadenia už hrozí zákaz šoférovania na 15 dní až 2 mesiace.

Talianska vláda teda prípady, kedy rodičia v letných horúčavách nechali dieťa v aute, berie veľmi vážne. Je pozitívne, že náklady na montáž alarmu vodičom aspoň čiastočne uhradí. Pristúpime k takémuto riešeniu aj u nás?

Škoda Octavia 2020 - Startstop.sk - PRVÉ DOJMY

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPRVÉ DOJMY: Škoda Octavia 2020 – naživo vyzerá neskutočne dobre
Nasledujúci článokTesla Model Y príde do Európy neskôr, vieme koľko bude stáť a čo ponúkne