Historické automobily značky Ford z nehrdzavejúcej ocele sa čoskoro stanú pýchou nového majiteľa. Je to vzácna príležitosť vlastniť trio vozidiel vytvorených v spolupráci s Allegheny Ludlum Steel.

Ford Deluxe Sedan z roku 1936, Ford Thunerbird z roku 1960 a Continetal Cabrio Lincoln z roku 1967 – vozidlá, ktoré predstavujú trio z nehrdzavejúcej ocele. V roku 1935 spolupracoval Ford s Allegheny Ludlum Steel z Pittsburghu, aby podporili trvanlivosť a estetický vzhľad nového vyvinutého materiálu.

Ford Trio z nehrdzavejúcej ocele

Tesla Cybertruck je v tomto prípade monštrum, ktoré nemá s pôvabom nič spoločné. Ak hľadáte v svojej hlave ďalšie lesklé vozidlá v kovovom prevedení, mali by ste sa vrátiť späť o niekoľko desaťročí. Americký gigant chcel touto kampaňou vysvetliť, že autá od Fordu sú nielen robustné, ale aj odolné. Každé z vozidiel Ford Deluxe riadili vedúci predstavitelia Allegheny Ludlum Steel a keď dosiahli hranicu 200 000 míľ, išli v roku 1946 do dôchodku.

Ford a Allegheny Ludlum zopakovali proces o niekoľko rokov neskôr a pripútali sa k páru vozidiel Thunderbird z roku 1960 – opäť každý z nich nabehal viac ako 100 000 míľ v rámci prehliadkového turné – a neskôr aj trio konvertibilných kusov Lincoln Continental z roku 1967. Medzi známe automobily z ocele patrí DeLorean DMC-12, ktorý bol vyrobený z plastovej základne pokrytej leštenými oceľovými panelmi. Potom je tu Tesla Cybertruck, ktorá využíva za studena valcované nerezové vonkajšie panely. Ako by to ale vyzeralo, keby že sa títo magnáti postavia skúške času?

Ford Trio z nehrdzavejúcej ocele

Spoločnosť Allegheny Ludlum (dnes Allegheny Technologies)si však ponechala aj jednu z každej verzie a toto trio bolo zaslané ako jediná zásielka do 13. výročnej aukcie Auburn, ktorá je naplánovaná spoločnosťou Worldwide Auctioneers v Indiane. Táto zásielka sa označuje ako mimoriadna príležitosť na získanie trojice automobilov z nehrdzavejúcej ocele.

Ford Trio z nehrdzavejúcej ocele

Ide o mimoriadne artefakty z dynamickej éry inovácií pre oceliarsky a automobilový priemysel v Amerike. Allegheny Technologies je presvedčené, že po celoživotnom opatrovníctve si tieto vozidlá zaslúžia zaujať miesto vo významnej zbierke alebo v múzeu, kde ich budú môcť oceniť ďalšie generácie automobilových nadšencov.

Zdroj: World Wide Auctioneers

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokManhart posunul Range Rover Velar do nového extrému
Nasledujúci článokTEST SEAT Arona Black Edition – mestský crossover, ktorý láme predsudky