Patentovaná technológia rozpoznávania dotykov využíva umelú inteligenciu a senzory na predpovedanie zámerov používateľa. S bezkontaktnou technológiou bude možné ovládať navigáciu, reguláciu teploty alebo nastavenie zvuku bez toho, aby ste museli stlačiť tlačidlo.

Tento priekopnícky systém s bezkontaktnou technológiou sa vyvíja s inžinierskym tímom University of Cambridge. Je súčasťou stratégie spoločnosti Jaguar Land Rover s cieľom vytvárať bezpečnejšie vozidlá a prispievať k čistejšiemu prostrediu. V novej forme sveta po vypuknutí pandémie bude omnoho dôležitejšie ako kedykoľvek predtým využívať bezpečné a čisté riešenia mobility, v ktorých budú kľúčovými aspektami hygiena a osobný priestor.

Jaguar Land Rover vyvíja obrazovku s bezkontaktnou technológiou

Vozidlá Jaguar Land Rover sú navrhnuté tak, aby poskytovali cestujúcim lepší komfort s inovatívnymi funkciami, ako sledovanie stavu vodiča, potlačenie hluku motora či systém ionizácie vzduchu v kabíne s filtrovaním PM2,5 na zachytávanie alergénov a ultrajemným častíc. Nové technológie, ako aj napríklad obrazovka s bezkontaktnou technológiou, sú novým krokom k dosiahnutiu väčšieho rozsahu riešení mobility.

Laboratórne a jazdné testy potvrdili, že technológia predpovedania dotykov umožňuje 50 percentné zníženie času a úsilia, ktoré vodič strávi pri svojich interakciách s dotykovou obrazovkou. Minimalizovanie šírenia baktérií a vírusov je už len takým doplňujúcim bonusom. Zlé jazdné povrchy spôsobujú vibrácie a sťažujú výber správneho tlačidla na dotykovej obrazovke. To znamená, že vodiči musia odviesť pozornosť od cesty, čo zvyšuje riziko nehody.

Jaguar Land Rover vyvíja obrazovku s bezkontaktnou technológiouTáto technológia používa umelú inteligenciu na určenie funkcie, ktorú chce užívateľ vybrať, čo urýchľuje interakciu. Zariadenie na rozpoznávanie gest využíva snímače založené na prehliadačoch alebo vysokofrekvenčných senzoroch, čo je čoraz bežnejšia technológia v oblasti spotrebnej elektroniky, ktorá kombinuje kontextové informácie, ako sú užívateľský profil, návrh rozhrania a podmienky prostredia, s dostupnými údajmi z iných senzorov, napríklad z rozpoznávacieho zariadenia, na predpovedanie zámerov používateľov v reálnom čase.

Jaguar Land Rover vyvíja obrazovku s bezkontaktnou technológiouToto softvérové riešenie na vytváranie bezkontaktných interakcií dosiahlo vysokú úroveň technologickej efektívnosti, takže ju možno ľahko integrovať do dnešných dotykových a interaktívnych displejov za predpokladu, že sú k dispozícii vhodné senzorické údaje na dodanie algoritmu strojového učenia.

Zdroj: Jaguar Land Rover

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTiguan X bude len ďalším módnym výstrelkom pre jedinečný trh
Nasledujúci článokTrnavská automobilka PSA sa bojí o svoju budúcnosť