Domov News BMW konečne ustúpilo. Nový M3 Touring bude predstavený už čoskoro

BMW konečne ustúpilo. Nový M3 Touring bude predstavený už čoskoro

Bmw m3 touring

BMW dlhé roky odmietalo vypočuť želania zákazníkov. Ako ideálne rodinné auto si mnohí priaznivci značky predstavovali športové kombi, ktoré nezasahuje do vyšších tried. Avšak M3 Touring v ponuke výrobcu dlhodobo absentoval. Zdá sa, že sa začína blýskať na lepšie časy. “Emtrojkové” kombi vraj začína s testovaním.

Išlo by predovšetkým o doplnenie trojkovej rady. Momentálne si zákazníci môžu zakúpiť model M3, ako športovú limuzínu, respektíve M4, ako coupé odvodené z 3er. V budúcnosti by sa mala celá rada M3, M4 skompletizovať o model Touring. Konkrétny dátum predstavenia je zatiaľ neznámy, no podľa zákulisných informácií sa v týchto týždňoch začína s testovaním “kombíku” na závodných okruhoch a v mestskej doprave. Ak všetko pôjde podľa plánu, novinka by sa mala na trh dostať už v roku 2022.

BMW tak doplní svoje portfólio o vytúžený “emkový” kombi model. Doposiaľ, ak zákazníci značky chceli M Touring, mohli siahnuť po väčšej 5er v generácii E34, E40 a E61. Mali tiež na výber exkluzivitu v podobe Alpina B3 Touring, ktorá však cenovo spadala do inej kategórie. Našťastie vývoj M3 Touring je potvrdený aj samotnou automobilkou. Okrem športového kombi by sa malo v najbližších rokoch dočkať predstavenia aj M4 Cabrio, po ktorom mnohí zákazníci taktiež volajú.

Bmw M3 touring E46
BMW M3 Touring E46, Zdroj: BMW Blog

BMW M3 Touring pritom už mohlo dávno existovať. V minulosti ho automobilka predstavila v podobe prototypu generácie E46. Zo všetkých plánov napokon zišlo. A keďže, je Touring pomerne obľúbeným typom auta, výrobca sa pravdepodobne rozhodne pre nasadenie toho najlepšieho čo má v etalóne. Špekuluje sa, že nový M3 Touring by mal dostať rovnaké motory ako v prípade X3 M a X4 M. Konkrétne ide o 3-litorvý radový šesťvalec s výkonom 353 kW, respektíve až 375 kW pre verziu Competition. Samozrejmosťou by mal byť potom pohon všetkých 4 kolies. BMW však podľa viacerých indícií bude ponúkať aj novú 8-stupňovú prevodovku. Za príplatok tak dostanete rýchlejší hydrodynamický menič, ktorý by mal nahradiť aktálny dvojspojkový 7-stupňový automat. O bližších informáciiách automobilka zatiaľ neinformovala.

TEST BMW M2 Competition alebo Dr. Jekyll a Mr. Hyde

Zdroj: BMW

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 2 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNové Audi S3: 20 rokov športového ducha v novej edícii
Nasledujúci článokModernizovaná KIA Stinger pripomína BMW, zmenilo sa aj logo
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.