Domov News Volkswagen Golf R sa objavil bez maskovania. Prinesie poriandy výkon

Volkswagen Golf R sa objavil bez maskovania. Prinesie poriandy výkon

Vw golf R
Zdroj: Carscoops

Na kompletné uzavretie línie 8. generácie VW Golf si ešte budeme musieť pár týždňov počkať. Aktuálne ešte stále čakáme na odhalenie praktickej verzie Variant a špičkového hot-hatch Golf R. Avšak vďaka fotografiám, ktoré sa nedávno objavili na stránkach magazínu Carscoops, môžeme už teraz vidieť najsilnejší kompakt takmer bez maskovania.

Aktuálne najvýkonnejšia verzia Golfu, s označením GTI dostala síce slušný výkon, no akosi stratila svojho ducha. Netrpezlivo preto čakáme, kedy Volkswagen opäť použije obľúbenú a charakteristickú “eRkovú” modrú. Golf R by už tradične mal priniesť agresívnejší dizajn ako je tomu pri klasickej verzii Golfu. Na rodiel od predchádzajúcej generácie, však “eRko” dostane futuristickejšie krídlo piatych dverí, ktoré bude odkazovať na charakter vozu. Ďalej môžeme vidieť až 4 koncovky výfuku, ktoré by konečne nemali byť len kvôli estetickému dojmu.

Fotografie tiež zachytávajú aj interiér, ktorý je rovnako maskovaný len minimálne. Oproti konvenčnej verzii kompaktu strednej triedy tu bohužiaľ veľa rozdielov nenájdeme. Ten najväčší bude azda v použití športových sedadiel. Je to tak trochu škoda. Niežeby ôsma generácia Golfu nemala pekný interiér, ide skôr o športového ducha auta. Možno by nezaškodilo použitie prémiovejších materiálov akým je hliník alebo uhlíkové vlákna. Tak by auto dostalo osobitejší charakter a na svoju silu by odkazovalo nielen navonok, ale aj zvnútra.

O technike nového Golfu R zatiaľ toho veľa nevieme. Isté je, že sa pod kapotou objaví prepĺňaný benzínový dvojliter TSI, ktorý by mal byť naladený na 245 kW, teda 328 koní. Samozrejmosťou by mala byť koncernová športová dvojspojková prevodovka DSG. Osobne si ale myslím, že ak by VW do svojho hot-hatchu usadil 2,5-litrové TSI, ktoré je dostupné aj pre Audi RS3, nič by sa nestalo. Naopak by to mohlo povesti “eRka” ako takého veľmi napomôcť. Nie je však vylúčené ani použitie menej výkonného motoru. Konkrétne by mohlo ísť o 2,0 TSI s výkonom 315 koní, ktorý je montovaný do nového Arteonu R. Volkswagen má na výber hneď z niekoľkých výkonových verzií svojich motorov, a preto by nemal trocháriť a osadiť do Golfu R to, čo si zaslúži.

Volkswagen modernizoval Tiguan, prináša hybrid aj verziu R

Zdroj: Carscoops

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNové auto? Vďaka podvodu slovenských predajcov, môžete získať späť tisíce eur!
Nasledujúci článokNissan a Honda ako jedna spoločnosť? Pre japonské úrady jedna z možností
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.