Domov News Modernizovaný Hyundai i30 N príde s novou prevodovkou

Modernizovaný Hyundai i30 N príde s novou prevodovkou

Len včera Hyundai po mesiacoch čakania oficiálne odhalil novú generáciu obľúbeného SUV Tucson a už dnes sa môžeme pozrieť na ďalší kľúčový model. Azda najpredávanejší hot-hatch súčasnosti prešiel modernizáciou rovanko ako jeho konvenčná podoba i30. Oproti tomu nemu však ponúkne agresívnejší dizajn a hlavne úplne novú prevodovku.

Hyundai oficiálne zverejnil informácie a prvé fotografie nadupaného modelu i30 N. Už teraz je jasné, že novinka, ktorá bude oficiálne odhalená už čoskoro prešla zmenou dizajnu, ktorá je veľmi prospela. Vďaka nový svetlám a prepracovaným nárazníkom pôsobí emotívnejšie a svalnatejšie ako predchodca. Ďalšou malou zmenou vzhľadu prešli koncovky výfukov, ktoré sú v novom ostrom “Nku” citeľne väčšie oproti modelu pred modernizáciou.

New i30 N TEASER_Rear_Update

To však nie je všetko! Hyundai na prvých snímkach ukazuje, že i30 N dostane aj nové 19-palcové kované zliatinové disky kolies. Tie by mali byť ešte ľahšie ako doposiaľ a mali by tak dopomôcť k celkovému zníženiu hmotnosti auta. Okrem toho automobilka prezradila, že do i30 N plánuje montovať aj novú 8-stupňovú dvojspojkovú prevodovku N DCT, ktorá je známa najmä v “Nkových” modeloch mimo Európy. Hot hastch bude teda prvýkrát dostupný aj s automatickou prevodovkou. Doteraz bola k dispozícii len športová 6-stupňová manuálna prevodovka.

Celkovo pôsobí auto modernejšie a hlavne svalnatejšie. Výrazné línie nárazníkov domopomohli k drzému vzhľadu, ktorý si i30 N určite zaslúži. Fotografie zatiaľ zachytávajú len klasický hatchback v športovom prevedení. neskôr sa na trhu objaví aj obľúbený Fastback. Príchod ostrého kombi je zatiaľ veľmi otázny. Vylúčiť ho však nemôžeme. Viac informácií o výbavách a príplatkových prvkoch sa dozvieme v najbližších týždňoch. i30 N Aj napriek tomu právom patrí medzi najočakávanejšie športové autá tohto roka. V našom poslednom teste ostrého “Nka” nechábala výkonnejšia verzia Performance, ktorá aj teraz stojí za kúpu. Obľubu dokazujú aj posledné štatistiky, ktoré jasne ukazujú, že aj napriek aktuálnej kríze sa i30 N teší veľkej obľúbe medzi zákazníkmi segmentu hot-hatchov.

Test Hyundai i30N Performance, novodobý fenomén!

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNový Hyundai Tucson vystúpil na dizajnový a technologický piedestál
Nasledujúci článokNikola je ďalší Theranos. Treba sa s tým zmieriť a ísť ďalej.
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.