Domov News Nový šéf Škody naznačil budúcnosť automobilky a novej Fabie

Nový šéf Škody naznačil budúcnosť automobilky a novej Fabie

thomas schäfer šéf škoda

Keď počas letných prázdnin obletela svet informácia o konci šéfa Škody Bernharda Meiera vo svojej funkcii, mnohí netrpezlivo očakávali, kto bude jeho nástupcom. Ním sa počas voľby na augustovom valnom zhromaždení Škoda Auto a.s. stal Thomas Schäfer, ktorý predtým pôsobil primárne na etablovaní koncernu VW na rozvojových a nových trhoch. Ihneď sa teda objavili špekulácie, že Škodovka dostane od koncernu ručnú brzdu, pretože konkuruje drahým prémiovkám.

V nedávnom rozhovore, ktorý automobilka publikovala na svojich stránkach, sa jej nový šéf rozhovoril o tom, aké smerovanie Škodu čaká a tiež nenápadne naznačil príchod novej Fabie. V úvode rozhovoru Schäfer ďakuje za pomerne vrelé privítanie a obracia sa za svojimi prvými týždňami v úlohe šéfa českej automobilky. Ako jednu z kľúčových udalostí svojej krátkej cesty v Škode označuje predstavenie modelu Enyaq iV. „Jednou z doterajších vrcholných akcií bola svetová premiéra auta Enyaq iV v Prahe. Je to skvelé auto a som skutočne hrdý na tím, ktorý stál pri jeho zrode.“, uvádza v interview.

thomas schäfer šéf škoda

Jasné smerovanie značky v tomto desaťročí

Azda najočakávanejšia otázka z celého rozhovoru bola ohľadom ďalšieho smerovania značky. Spočiatku sa objavovali hlasy, že hlavnou úlohou Schäfera je jej uzemnenie na úroveň Dacie. Všetko je ale pravdepodobne inak. Ako Schäfer uvádza, jeho cieľom nie je skresanie ponuky za cenu kvality. Práve naopak. Chystá sa pokračovať v nastolenom trende a v plnení Stratégie 2025. Ako sám povedal: „Škoda Auto zaujíma v túto chvíľu jasnú pozíciu, za vynaložené peniaze poskytuje skvelú hodnotu. U našich zákazníkov výborne fungujú Simply Clever riešenia, veľkorysý priestor, praktická stránka a jedinečný dizajn, ktorý ponúka každý model. Autá Škoda budú vždy dostupné – či už cielime na študentov, mladé rodiny alebo staršie páry. Tohto smeru sa budeme držať aj naďalej.“

škoda fabia šéf thomas schäfer

Fabia je za rohom!

Zdá sa teda, že sa nemusíme obávať poklesu kvality a priblíženie sa najlacnejším značkám na trhu. Na druhú stranu uvádza: „Sústreďujeme sa na kórejské, japonské a francúzske automobilky. To sú naši hlavní konkurenti a s nimi budeme bojovať a spoločne využijeme potenciál značky.“ Zároveň jedným dychom dodáva, že sa už teraz nesmierne teší na predstavenie novej Fabie, ktoré prebehne v budúcom roku. „Bude to skvelé auto, moje očakávania sú teda veľké.“

Mimo iné, plánuje Schäfer so Škodou aj vstup na viaceré, doteraz neprebádané trhy. Potvrdil to vyhlásením: „Okrem súčasnej modelovej rady však vidím ďalšiu možnosť rastu v dobývaní nových trhov či vo väčšom zameraní na segment dostupnejších vozidiel, tým pádom získame príležitosť významne rozšíriť portfólio zákazníkov.“ Pri konci rozhovoru sa čiastočne zmienil aj o súčasnej pandémii Covid-19. Automobilka podľa neho pracuje naplno, aby sa jej podarilo naplniť plán. Júlové výsledky sú dokonca medziročne lepšie až o 8% v porovnaní s minulým rokom. Na záver dúfa, že spoločne v Škode dosiahnu veľa skvelých vecí a už v tomto desaťročí posunú značku na ďalšiu úroveň.

Škoda Fabia Combi oslavuje okrúhlych 20 rokov!

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVIDEO: Falošné náhradné diely vás môžu stáť život. Pozrite si nárazové testy!
Nasledujúci článokAudi Q5 Sportback: Éra SUV-kupé pokračuje
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.