Domov News Škoda predstavuje novinky, ktoré nájdeme aj v Mercedese

Škoda predstavuje novinky, ktoré nájdeme aj v Mercedese

Niet pochýb o tom, že aktuálne autá už nie sú len o zážitku z jazdy. Moderné vozidlá totiž vytvárajú akýsi celok, ktorý prepája jazdné vlastnosti, dynamiku motora, komfort posádky, asistenčné služby a multimediálne systémy. A práve ten posledný bod sa v poslednom čase začína veľmi rozvíjať. Škoda nemôže zostať pozadu a preto už teraz predstavila novinky, ktoré sú dostupné aj v Mercedese.

Aj keď ide zatiaľ len o pilotnú verziu, už čoskoro si budete môcť v najnovších modeloch značky zakúpiť aplikácie na rozšírenie multimediálnych systémov. Škoda ide s trendom a ukázala vlastný obchod s aplikáciami, ktoré si majiteľ najnovších modelov môže zakúpiť priamo v infotainmente auta. Možnosť rozšírenia infotainmentu o aplikácie majú už teraz autá Scala a Kamiq, ktoré sú vybavené systémom Amundsen či Superb iV s infotainmentom Columbus. Od modelového roku 2021, ktorý sa začne produkovať už v týchto dňoch sa možnosti rozšírenia dočkajú aj Karoq, Kodiaq či klasický Superb.

O čo vlastne ide? Automobilka vo svojej tlačovej správe uvádza, že novinky sa zatiaľ dotknú dvoch kategórií. Tou prvou je komplexná predpoveď počasia. Do vyššie zmienených modelov s infotainmentom 3. generácie je možné nainštalovať aplikáciu Počasie, ktorá prehľadne zobrazuje všetky údaje na danom mieste. Okrem toho, je k dispozícii aj predpoveď počasia na najbližšie dni či dokonca aktuálne radarové informácie, ktoré sa týkajú zrážok. Poteší taktiež aj možnosť vyžiadania si informácií o mieste, do ktorého smerujete.

Druhou novinkou, ktorá vznikla v spolupráci Škoda Auto s Českou tlačovou kanceláriou je možnosť prehliadania najnovších informácií zo sveta. Aplikácia Správy teda poskytuje vodičovi a posádke prehľad najnovších aktualít. Tie je možné navyše rozšíriť až o ďalších päť nezávislých zdrojov. Užívateľ má na výber z niekoľkých preddefinovaných kategórií ako sú ekonomika, aktuality, šport či iné. Všetky informácie sa pritom zobrazujú na centrálnom displeji infotainmentu, ktorý môže ovládať ako vodič tak aj spolujazdec.

Automobilka už teraz uvádza, že poplatky za aplikácie budú minimálne. V prvom roku od inštalácie budú všetky služby dostupné úplne zdarma. Neskôr za ne bude účtovaný poplatok, ktorý by nemal byť vyšší ako zopár desiatok centov. My vám už v blízkej dobe navyše prinesieme špeciálny článok. V ňom sme sa pozreli na možnosť rozšírenia infotainmentu a prepojenie so smartfónom pre autá Škoda, ktoré sú vyrobené od roku 2008.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAko vyzerá interiér auta, ktoré má 5000 konských síl? Alieno Arcanum
Nasledujúci článokKtoré autá sa predávajú v Európe najviac? Prečítajte si podrobný zoznam
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.