Domov News Poznáme ceny nového Hyundai Tucson. Sú prekvapivé

Poznáme ceny nového Hyundai Tucson. Sú prekvapivé

Nie je to tak dávno, čo Hyundai oficiálne formou tlačovej správy odhalil dlhoočakávaný model Tucson. Ten prešiel radikálnou zmenou dizajnu, ktorá z neho urobila doslova jedinečné auto. Kľudne sa nebojíme prehlásiť, že v aktuálnom svete automobilizmu dizajn Tucsonu nemá konkurenciu. Práve v týchto dňoch sme sa končene dočkali aj oficiálneho cenníku pre Slovensko. Hyundai v ňom podobne ako pri dizajne vsádza na agresivitu.

Absolútny základ ponuky už tradične tvorí výbava s označením COMFORT. Takto vyskladaný Tucson je za cenu už od 21 990 euro s bonusom 1 500 euro. Motor, v tejto cene dostanete je 1,6 T-GDi s výkonom 110 kW, ktorý je spojený s manuálnou 6-stupňovou prevodovkou. Už v základe potom máte pomerne slušne vybavené auto. Na palube je systém aktívneho sledovania únavy vodiča, prepínanie diaľkových svetiel, asistent čítania dopravných značiek spolu s obmedzovaním rýchlosti na základe dopravnej značky alebo monitorovanie tlaku v pneumatikách.

Hyundai Tucson 2021

FAMILY ako slovenský ideál

V prípade voľby výbavy FAMILY, ktorá patrí medzi najobľúbenejšie na našom trhu toho dostanete omnoho viac. Za cenu od 23 590 euro dostanete rovnaký motor ako v prípade COMFORT. V tomto stupni výbavy si však môžete vybrať už aj medzi mild hybridným Tucsonom s automatickou (26 790€) alebo manuálnou inteligentnou prevodovkou (25 390€) či dokonca štvrokolku (od 25 390€). Samozrejmosťou je aj diesel (25 590€) alebo dieselový mild hybrid (28 190€). Z hľadiska výbavy potom nechýba kožený volant a hlavica riadiacej páky, vyhrievané predné sedadlá, ovládanie sklápania zadných sedadiel z batožinového priestoru, tónované sklá, automatická dvojzónová klimatizácia a mnoho iného.

Výbava STYLE, ktorá začína na sume 25 590 euro ponúka rovnakú paletu motorizácií ako FAMILY. Na rozdiel od rodinne zmýšľajúceho Tucsonu, bude takto vybavené SUV disponovať viacerými prvkami výbavy zameranými na pohodlie. Už v základe dostanete 18-palcové disky kolies. Za príplatok 700€ je možnosť dokúpenia prémiového LED osvetlenia vpredu a taktiež aj vzadu. Samozrejmosťou je potom vyhrievanie všetkých sedadiel a volantu, predné a zadné parkovacie senzory, parkovacia kamera, integrovaná navigácia s 10,25-palcovým displejom infotainmentu či automatická ročná aktualizácia mapových podkladov počas trvania záruky.

Nový Hyundai Tucson vystúpil na dizajnový a technologický piedestál

V najvyššej výbave je k dipozícii len mild hybrid alebo hybrid

Napokon najvyššia výbava PREMIUM je k dispozícii výhrade s mild hybridným motorom 1,6 T-GDi s výkonom 132 kW a s pohonom všetkých kolies alebo s dieselovým mild hybridom 1,6 CRDi s výkonom 100 kW a taktiež v prevedení 4×4. Základná cena za najvyššiu výbavu je 32 990€. Treba však podotknúť, že dostanete auto, ktoré má takmer všetko čo sa dá do výbavy navoliť, Nechýba prevodovka typu shift-by-wire, 19-palcové disky kolies, elektricky ovládané 5. dvere, za príplatok 1 200€ aj panoramatické strešné okno. Z hľadiska bezpečnosti je tu systém autonómneho núdzového brzdenia, monitorovanie okolia auta, 360-stupňová kamera, varovaný systém na opustenie auta alebo asistent jazdy na diaľnici. Za ďalších 1 500€ si potom viete navoliť PREMIUM PACK, kde dostanete kožené prevedenie interiéru a prémiové materiály. Nechýba 3-zónová klimatizácia, adaptívny tempomat a mnoho ďalšieho.

Napokon Hyundai oficiálne s príchodom nového modelu Tucson predstavil aj nový hybridný pohon. Ten je možné zvoliť už od výbavy FAMILY, kedy za neho zaplatíte 29 090 euro. Takýto pohon má systémový výkon 169 kW s pohonom prednej nápravy a 6-stupňovým automatom. Ak sa rozhodnete pre štvorkolku v kombinácii s hybridom, musíte siahnuť aspoň po výbave STYLE za cenu od 32 890€. STYLE si taktiež môžete zakúpiť aj s pohonom prednej nápravy. No a napokon vrcholom je opäť PREMIUM za cenu 35 490 euro. V tomto prípade nič iné ako štvorkolku nedostanete.

Test asistenčných systémov Hyundai Tucson, dokáže včas zastaviť?

Zdroj: Hyundai

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVIDEO: Viac ako 500 km/hod? Tuatara je nové najrýchlejšie auto na svete
Nasledujúci článokTEST Honda Jazz Crosstar, skutočne praktický crossover
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.