Už tento víkend sa uskutoční na území Slovenskej republiky prvé kolo celoplošného testovania v súvislosti s ochorením COVID-19. Viete, kde vo svojom okolí sa môžete nechať otestovať v aute prostredníctvom Drive-Through/Drive-in?

Od soboty 31. októbra do nedele 1. novembra sa uskutoční na Slovensku celoplošné testovanie obyvateľov. Jeho cieľom je zachytiť skryté ohniská nákazy a spomaliť šírenie vírusu, vďaka čomu získajú naši lekári čas a priestor na to, aby sa postarali o chorých pacientov. Tým, že sa prídete otestovať, pomôžete ochrániť svojich blízkych a ľudí zo širšieho okolia.

Možnosť otestovať sa z pohodlia vášho vozidla ponúkalo niekoľko súkromných spoločností už od začiatku testovania, aktuálny zoznam odberných drive-trough respektíve drive-in miest sa týka len celoštátneho plošného testovania. Pričom o umiestnení rozhodovali samosprávy respektíve vláda. Takýto spôsob testovania pritom nie je k dispozícií len v Bratislave, do iniciatívy sa zapojili aj krajské mestá ako Nitra, Trenčín či Košice.

Majte ale na pamäti, že v okolí takýchto pracovísk treba rátať so zhoršenou dopravnom situáciou. Nižšie pre vás máme pripravený presný zoznam drive-through / drive-in odberných miest v jednotlivých krajoch slovenska. Zoznam budeme priebežne s meniacou sa situáciou aktualizovať, v prípade vašich podnetov, nás prosím kontaktujte na mail: startstop@startstop.sk

Prinášame vám presný zoznam Drive-Trough odberných miest

Bratislavský kraj
  1. Rusovce – 1x Parkovisko pri budove miestneho úradu
  2. Ružinov – 1x Parkovisko pri trhovisku Miletička, 1x Parkovisko pred STK na Starej Prievozskej 2, 2x Mierová 21 (miestny úrad), 3x OC Styla Zlaté piesky, 1x Parkovisko Štrkovec (pri Lodenici)
  3. Karlova Ves – 1x Parkovisko Slávičie údolie, 1x Parkovisko pod mostom Lafranconi, 1x Park SNP/Líščie údolie, 1x Parkovisko Iuventa
  4. Petržalka – 4x OC Danubia

Trnavský kraj

  1. Galanta – 1x Mestský úrad (zadný vchod), 1x Športová hala (Kpt. Nálepku)

Nitriansky kraj
  1. Nitra – 4x Agrokomplex, 2x Futbalový štadión Jesenského, 1x západoslovenská vodárenská spoločnosť
  2. Šaľa – Základná umelecká škola (Hlavná ul.)

Trenčiansky kraj
  1. Trenčín – 2x Letisko, 1x MSM Kasárenská, 1x Expocenter

Pozor! Mesto Trenčín ako jediné uvádza, že Drive-in odberné miesta sú určené prioritne pre zdravotne znevýhodnených obyvateľov.

Žilinský kraj
  • bez možnosti drive in/drive through

Banskobystrický kraj
  • bez možnosti drive in/drive through

Prešovský kraj
  1. Vranov nad Topľou – 1x Priemyselný park Ferovo (Toplianska ul.)

Košický kraj
  1. MČ Barca – Letisko Košice (vjazd od Pereša!)

 

Buďme k sebe v týchto krušných časoch úctiví a zodpovední. Ak chcete, aby táto situácia skončila, budeme potrebovať ešte veľa síl.

Zdroj: OMSR

Zdroj titulnej foto: Prešov.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.8 / 5. Počet hodnotení 6

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokHračky, o ktorých už nemusia vaše deti len snívať
Nasledujúci článokTEST Škoda Octavia Ambition 2,0 TDI. Nie je všetko zlato čo sa blyští!