Niet pochýb o tom, že BMW X7 možno považovať za vlajkovú loď Bavorskej automobilky. Tá sa aktuálne dočkala brutálnej premeny, sľubuje lepší pohyb v teréne a takisto extra dávku výkonu.

Spoločnosť Manhart Performance zrejme netreba predstavovať. Do svojho portfólia upravených vozidiel aktuálne pridali modifikovanú BMW X7 s interným označením MHX7 650 Dirt Edition. Základom tak je „iks-sedmička“ s najvyššou motorizáciou M50i. Tá prešla radou úprav, či už zameraných na exteriér, no takisto aj na výkon a schopnosť popasovať sa s terénom.

Dizajn. Ten bol inšpirovaný obrnenými vozidlami špeciálnych jednotiek, karoséria tak bola zahalená do matno-čiernej fólie, ktorú zdobia 3D nity. Auto aktuálne obúvajú 20“ kolesá Black Rhino, na ktorých sú obuté pneumatiky Maxxis Bighorn MT-764 s rozmerom 605/50. Úpravou prešiel aj vzduchový podvozok, ktorý aktuálne ponúka o 40 mm lepšiu svetlú výšku.

Nezostalo to však iba pri vizuály. Úpravou prešlo aj pohonné ústrojenstvo. 4,4-litrový twin-turbo osemvalec pod kapotou štandardne ponúka porciu s výkonom 390 kW / 530 koní a krútiacim momentom 750 Nm. Táto nádielka však nestačila a Manhart latku posunul o niečo vyššie. MHX7 650 Dirt Edition disponuje aktuálne výkonom 478 kW / 650 koní a maximálnym krútiacim momentom 920 Nm. To už je pekná dávka výkonu. Súčasťou úprav bol aj nový výfukový systém, nový downpipe a samozrejme kompletne nová riadiaca jednotka s novým softwarom.

MX7 650 je tak ešte výkonnejšie, než Alpina XB7. Renomovaný úpravca Alpina dokázal z BMW X7 M50i vytlačiť „iba“ 457 kW / 621 koní a 800 Nm. Aj tieto hodnoty bohato postačujú, aby ste štvrť míle zajazdili za necelých 13 sekúnd a dosiahli maximálnu rýchlosť 290 km/h.

Manhart Performance sa však údajmi o akcelerácií a maximálnej rýchlosti bohužiaľ nepochváli. Pokiaľ si však auto pozrieme z vonku, tak je jasné, že toto auto nebolo stavané na pokorovanie rýchlostných rekordov. Zoberme však do úvahy aj fakt, že štandardná X7 M50i s letnými pneumatikami má maximálku 250 km/h, takže niečo podobné môžeme očakávať aj od tohto kúsku.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmanhart-performance.de
Predchádzajúci článokPoznáte znaky na svetlách? Viete, čo znamenajú?
Nasledujúci článokAko sa vyhnúť predčasnej smrti batérie pri zimných teplotách?