Bývalý zamestnanec Mercedesu zaútočil bagrom na továreň Mercedesu v Španielsku. Spôsobil škody za viac ako 4 milióny eur.

Nahnevaný bývalý zamestnanec ukradne bager značky JCB, príde si do svojho starého zamestnania a potom zo závodu Mercedesu spraví vrakovisko? To nie je hlúpy vtip, pretože tento chlap je skutočne v cele policajného zaistenia, zatiaľ čo sudca rozhoduje, čo s ním. Samotná korona už bola úderom pod pás, ak však niekto príde o stálu prácu, môže reagovať aj takto.

 

Tridsaťosemročný muž a zároveň bývalý zamestnanec nemeckej nadnárodnej spoločnosti Daimler bol v štvrtok ráno zatknutý pre obvinenie z poškodenia 50 kusov vozidiel značky Mercedes Benz. Na vykonanie svojej „pomsty“ ukradol nahnevaný muž bager nemeckej značky JCB, ktorý slúžil na opravu ciest.

Potom s ním putoval po 21 kilometrov dlhej trase do továrne, ktorá sa nachádza v hlavnom meste baskického regiónu v španielsku. Po náraze s ťažkým strojom Španiel poškodil na závodnom parkovisku desiatky dodávok triedy V.

Potom, ako svoju odvetu vykonal na parkovisku, zamieril pomstiteľ do samotnej továrne, rozbil mohutné roletové dvere a snažil sa dostať na montážnu linku, zjavne s jasným úmyslom – poškodiť ju. Našťastie sa do výrobnej haly nikdy nedostal.

Podľa dostupných informácií od médií vandal spôsobil škodu v hodnote viac ako 4 miliónov eur. Nešťastie sa odohralo v noci, keď v práci nebolo príliš veľa ľudí. Akt pomsty bol výsledkom protestov pracovníkov závodu, ktorí tvrdili, že nová schéma zmeny montážnej linky zavedená spoločnosťou Mercedes povedie k zníženiu počtu pracovníkov v tejto krajine o 10 až 15 %.

Závod spoločnosti Mercedes vo Viktorii vyrába konvenčnú a v poslednej dobe aj elektrickú verziu minivanu triedy V. V polovici decembra spoločnosť zaviedla nový režim zmeny, o ktorom sa podľa pracovníkov diskutovalo mimo nich a tak sa nehovorilo ani o alternatívach, ktoré by zachovali niektoré z miest, ktoré budú teraz zrušené. To je aj dôvod masového protestu zamestnancov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTwitter
Predchádzajúci článokJazdíte málo? Po novom môžete ušetriť na PZP
Nasledujúci článokTéma dňa: zaujímavé modely Alpina, tentokrát Alpina B5