Do sedmičky finalistov sa prebojovali aj plne elektrické vozidlá. V zozname „VIP“ nechýba ani novinka zo slovenskej továrne, či bestseller z Mladej Boleslavy.

Globálna pandémia koronavírusu jasne narušila minuloročný priebeh celosvetových autosalónov, predstavenie noviniek, či jednotlivých ankiet. Asi najviac nás zasiahlo zrušenie autosalónu v Ženeve, ktorý sa kvôli opatreniam doslova na poslednú chvíľu musel zrušiť. Tento rok to takisto vyzerá biedne a vyhlásenie auta roku 2020 sa muselo takisto odložiť.

Minulý rok vyhrala novinka zo závodu PSA v Trnave, Peugeot 208. Dokonca aj v plne elektrickej verzii e-208. Trnavská novinka dostala od šesťdesiat člennej novinárskej poroty z 23 krajín až 281 bodov. Na druhom stupienku pódia sa umiestnil elektromobil Tesla Model 3, ktorý dostal o 39 bodov menej (242 bodov) a bronzovú medailu si vyslúžil elektrický superšport Porsche Taycan s 222 bodmi.

Aj napriek aktuálnym podmienkam súťaž pokračuje ďalej a nevynechá sa ani ďalší ročník prestížnej ankety „Car of the Year 2021“. Body sú udeľované odbornou porotou, ktorá sa skladá z motoristických novinárov na základe predom určených pravidiel. Porota následne vyberá najlepšie predávané vozidlo za predchádzajúci kalendárny rok.

Ako sme vyššie uvideli, porota sa skladá zo 60 členov z 23 európskych krajín. Z pôvodných 29 noviniek uplynulého roka porota vybrala už sedem posledných finalistov. Ďalšie hlasovanie členov o finalistoch sa uskutoční ešte tento mesiac a víťaz ankety Európske Auto roka 2021 bude slávnostne vyhlásený 1. marca na online platforme.

Do najužšieho výberu sa prebojovala Mladoboleslavská Škoda Octavia, ktorá výrazným spôsobom posunula latku svojej triedy o poznanie vyššie. Chýbať nemôže ani koncernový brat, ostrý model už aktuálne osamostatnenej španielskej značky Cupra s označením Formentor. Za zmienku v tejto ankete určite stojí aj nami produkovaný, nitriansky Land Rover Defender. Legenda ostala zachovaná, iba sa jej doplnil aktuálny „trendy look“. Kompletnú sedmičku finalistov si môžete prezrieť v galérií a zahlasovať za svojho favorita môžete v našej ankete. Budeme pevne dúfať v to, že porotci budú mať rovnaké kritériá na Auto roka ako naši čitatelia.

[poll id=“2″]

Citroën C4

Cupra Formentor
Nový Fiat 500
Land Rover Defender
Škoda Octavia
Toyota Yaris
Volkswagen ID.3

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.8 / 5. Počet hodnotení 8

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJcaroftheyear.org
Predchádzajúci článokJeep sa vracia do boja s veľkými SUV. Oficiálne predstavili Grand Cherokee L.
Nasledujúci článokKedy príde elektrické Volvo XC40?