Štyri roky po uvedení šiestej generácie na trh dôjde k veľkým estetickým zmenám. Revolúcia by sa však nemala dotknúť pohonných jednotiek.

S neskrývanou ambíciou sa spoločnosť Volkswagen rozhodla v roku 2020 pre elektrické pohony. ID.3 iba nedávno otvoril svoje odvážne plány so sľubom nulových emisií do roku 2025. Ku kompaktu sa v tomto roku pripojí aj SUV s názvom ID.4. Pokiaľ ide o historický katalóg značky, z hybridizácie profitujú takmer všetky flotilové modely – Golf, Tiguan, Passat, Arteon či Touareg. Jedinou výnimkou bolo Polo.

Facelift Volkswagen Polo odhalený, bude z neho konečne hybrid?

Šiesta generácia nemeckého kompaktu sa pripravuje na sfúknutie štyroch sviečok a preto je čas na zmenu výzoru. Ako to už býva, inšpiroval sa hlavne svojim väčším bratom, novým Golfom 8. generácie. Naznačujú to aj prvé prototypy, ktoré okúsili nemecké cesty. Na prvý pohľad to vyzerá ako každé iné Polo. Keď sa ale pozrieme detailnejšie, zistíme, že maskovanie skrýva dosť veľké zmeny.

Vpredu sa jedná o premenu optiky, ktorej dizajn pripomína tie z wolfsburského prémiového segmentu. Prepracovaná bola predná maska aj nárazníky s prívodmi vzduchu, ktoré sú zjavne nachystané pre blížiace sa Polo GTI s hmlovými svetlami v tvare károvanej vlajky. Vzadu nám ani lepiaca páska vo farbe karosérie nezabráni všimnúť si nový tvar svetlometov, ktoré tiež dedí po Golfe.

Facelift Volkswagen Polo odhalený, bude z neho konečne hybrid?

Aj keď ho do predstavenia čaká ešte dlhá cesta, epické zmeny v kabíne príliš neočakávame. Možno svoj debut zažijú nové materiály a látky pre čalúnenie sedadiel a možno sa aj obrazovka infotainmentu rozšíri o niekoľko centimetrov, ale to sú iba naše špekulácie. Nás viac zaujíma, čo sa bude nachádzať pod kapotou.

Pokiaľ ide o pohonné jednotky, v kuloároch sa šíria dve verzie, ako by to mohlo dopadnúť. Nehľadiac na detaily, základ ponuky by mali tvoriť agregáty, ktoré sú nám známe už z predchádzajúcej zostavy. Tá obsahuje motor 1,0 MPI, 1,0 TSI a 1,5 TSI. Tepelné varianty sú teda známe, ale otázkou zostáva, či budú doplnené o nejaký hybridný systém.

Facelift Volkswagen Polo odhalený, bude z neho konečne hybrid?Prvá verzia hovorí o tom, že ak to bude ako s jeho modelovou sestrou Ibiza, keďže sú založené na rovnakej platforme, modernizácia pohonných jednotiek počká až do budúcej generácie, ktorá vyjde na prelome rokov 2023 a 2024. Druhá verzia je tá, že príchod jemne hybridných variantov, ktoré lemujú čisto tepelné varianty v podobe 48-voltovej mild-hybridnej techniky, je zrejmý, keďže už napĺňa drvivú väčšinu koncernovej flotily.

TEST Renault Clio E-Tech, to je 15 prevodov a tri motory! Má to zmysel?

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotor1
Predchádzajúci článokNovinky pre rok 2021. Čo všetko nás čaká?
Nasledujúci článokAko môže vyzerať nová Škoda Fabia? Takto!