Domov Autosalón Tokio tento rok príde o svoju motoshow!

Tokio tento rok príde o svoju motoshow!

Tokyo Motorshow

Aktuálna pandemická situácia prináša veľké zmeny a tie sa nevyhýbajú ani motoristickému svetu. Takejto neľahkej situácii musia aktuálne čeliť okrem iných aj organizátori svetových motoshow a nevyhli sa jej ani v Japonsku.

Tokyo Motoshow

Tokijska motoshow bola prvýkrát zrušená od vôbec prvého ročníka v roku 1954, a to kvôli prebiehajúcej pandémii. Generálny riaditeľ spoločnosti Toyota Akio Toyoda je zároveň predsedom organizátora podujatí Japonského združenia výrobcov automobilov. Akio Toyoda predstúpil pred novinárov a vydal nasledovné stanovisko: „Dospeli sme k záveru, že bude ťažké ponúknuť naše hlavné programy, kde zažije veľa návštevníkov atraktívne vlastnosti mobility v bezpečnom prostredí.”

Tokijská motoshow je považovaná za jednu z najväčších na svete tohto druhu – doteraz prebiehala vždy podľa plánu. Nárast infekcií Covid-19 v Japonsku však vyvoláva veľké obavy, keďže premiér Josihide Suga údajne uvažuje o vyhlásení výnimočného stavu vo viacerých mestách vrátane Tokia a Osaky.

Zrušenie tokijského autosalónu prichádza iba tri mesiace predtým, ako sa v Japonsku budú konať letné olympijské hry, ktoré sa už z dôvodu pandémie museli presúvať z minulého roka na leto 2021 a tiež budú veľmi limitované protipandemickými opatreniami.

Tokyo Motoshow
Plány na návrat

Po svojom návrate v roku 2022 alebo 2023 bude tokijský autosalón premenovaný na „Mobility Show“, aby odrážal čoraz rozmanitejšiu oblasť dopravných riešení ponúkaných nie iba japonskými výrobcami automobilov.

„Nabudúce by sme chceli usporiadať vylepšenú akciu s názvom Tokyo Mobility Show,“ uviedol Toyoda. „Chceli by sme vás požiadať o ďalšiu podporu. “Virtuálna verzia podujatia 2021, porovnateľná s autosalónom v Ženeve 2020, podľa Toyody nikdy nebola na stole ako možné riešenie. Vysvetlil: „Tokijský autosalón predstavuje motorky, miniautá, veľké vozidlá a osobné automobily, ako aj mobilné vozidlá iných priemyselných odvetví.

Tokyo Motoshow

“Preto by sme chceli dať prednosť tomu, aby návštevníci mohli tieto vozidlá zažiť v skutočnom svete. Radšej by sme usporiadali toto podujatie v skutočnom svete, nie virtuálne. Preto sme sa rozhodli akciu pre tento rok zrušiť.”

Aktuálna situácia je stále prudko ovplyvnená pandémiou a je veľmi nejasné, kedy sa svet vráti ako tak do normálneho režimu. Uvidíme, ako sa rozhodnú ďalší organizátori svetových autosalónov. Či budú postupovať rovnako ako ich japonskí kolegovia, alebo nájdu iné riešenia. Bude určite zaujímavé túto situáciu sledovať.

Tokyo Motoshow

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoCar
Predchádzajúci článok5 jazdených luxusných SUV, ktoré by majiteľa nemali zruinovať
Nasledujúci článokElektromobil s dojazdom až 1000 km a bezdrôtovým nabíjaním! Ktorá automobilka sa týmto môže chváliť?