Domov Lifestyle Umelá inteligencia od BMW vytvorila novú nezvyčajnú generáciu Art Cars !

Umelá inteligencia od BMW vytvorila novú nezvyčajnú generáciu Art Cars !

Novú špeciálnu generáciu Art Cars od Mníchovskej automobilky vyvíjal systém umelej inteligencie. Vznikla pre päťdesiate výročie BMW Group Cultural Engagment. Čím sa stala jedinečnou?

Práve novou radou vozidiel Art Cars, ktoré vystihujú umelecké diela sa BMW rozhodlo osláviť svoje výročie. V minulosti už automobilka pracovala s rôznymi slávnymi umelcami na podobných „projektoch“. Nuž tento krát sa na vytvorenie špeciálnej edície obrátila na technológiu umelej inteligencie. Kolekcia nesie názov The Ultimate AI Masterpiece. Zatiaľ nová generácia vozidiel vznikla iba vo virtuálnej podobe a podľa informácii bude vystavená v spolupráci Frieze New York 2021, ktorá sa koná od 5.mája do 9. mája prvý krát na mieste The Shed v Manhattane.

Pri vytváraní špeciálnej edície sa podieľal aj umelecký technológ Nathan Shipley a zberateľ umenia Gary Yeh, ktorí využili open source systém umelej inteligencie Nvidia StyleGAN. Systém prešiel viac ako s 50.000 obrazmi umeleckých diel za posledných 900 rokov. Ďalších 50 umelcov spolupracovalo na umeleckom výtvore. Keďže sa systém naučil základy z umenia, tak neskôr začal sám vytvárať vlastné grafické návrhy a miešania klasických štýlov s modernými. Tieto návrhy boli následne virtuálne zmapované na BMW radu 8 Gran Coupe.

„Už 50 rokov BMW podporuje umenie a kultúru mnohými iniciatívami ako spôsob, ako sa autenticky zapojiť a komunikovať so spotrebiteľmi na celom svete,“ povedal Uwe Dreher, viceprezident pre marketing BMW Severnej Ameriky. „Keďže pokračujeme v tomto úsilí aj v roku 2021, presunieme sa do virtuálneho prostredia, kde kombinujeme stáročné umenie a najnovšiu technológiu AI a vytvárame niečo úplne nové a vzrušujúce.“

Automobilka BMW pravdepodobne neplánuje dané návrhy aj fyzicky vytvoriť. Aj keď niektoré návrhy vyzerajú naozaj zaujímavo a určite by sa do zbierky BMW Art Cars hodili. Nechajme sa ale prekvapiť, či sa dočkáme týchto umeleckých diel aj v reálnom živote.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článokPodľa štúdie nemajú plug-in hybridné autá žiadnu pridanú hodnotu
Nasledujúci článokPripravte si peňaženky, prichádza sadzobník blokových pokút !