Domov News Nová Kia Sportage odhaľuje svoj tvar na prvých fotografiách !

Nová Kia Sportage odhaľuje svoj tvar na prvých fotografiách !

Doposiaľ automobilka Kia neodhalila žiadne informácie a snímky o pripravovanej novej generácii Sportage. Ako to u automobiliek býva zvykom, chvíľku pred premiérou nám dajú malú ochutnávku, toho čo príde. Inak to nie je ani v prípade Kia Sportage.

Nová piata generácia Kii Sportage sa predstaví už budúci týždeň 8. júna. Lenže sa bude jednať iba o globálnu verziu, keďže sa prvýkrát v histórii Sportage predstaví v špeciálnej európskej verzii. O nej sa viac informácií dozvieme až v septembri a do predaja sa dostane ešte koncom tohto roka. Vlastnú verziu dostal dokonca aj čínsky trh.

Ako môžeme vidieť na zverejnených snímkach, Sportage dostane úplne nový športovejší a odvážnejší dizajn ako jeho predchodca. Podľa všetkého pôjde o výraznú siluetu a robustný postoj. Moderný vzhľad naznačujú aj predné LED denné svetlá a zadné LED svetlá s novým dizajnom so znakmi v tvare C, ktoré sú spojené cez dvere batožinového priestoru. Nechajme sa ale  prekvapiť, čo si pre nás automobilka prichystala.

,,Nová Kia Sportage, inšpirujúca sa súborom princípu na rozhranie prírody a moderny, vyzýva zavedené štandardy dizajnu svojim odvážnym a súčasne moderným exteriérom a tiež krásne prepracovaným interiérom”. opísal nový Sportage Karim Habib, viceprezident a šéf globálneho návrhárskeho centra Kia.

Na jednej z fotografií sa odhaľuje aj interiér novej Kii, ktorý pôsobí na prvý pohľad moderne aj hlavne kvôli veľkému displeju integrovaného do palubnej dosky. Podobné riešenie interiéru sa dostalo aj nedávno predstavenému elektromobilu EV6. Ani na volante samozrejme nebude chýbať nové logo značky Kia a hliníkové prvky na palubnej doske. Zatiaľ však o novej generácie toho veľa nevieme. Potvrdené ale je, že základ nového Sportage v podobe architektúry N3 bude zdieľaný s aktuálnym Hyundaiom Tucson. Na základe toho by mohol nový Sportage ponúkať elektrifikovanú verziu, mild-hybrid, full-hybrid a plug-in hybrid. Aj piata generácia Kii Sportage sa bude pre Európu vyrábať v žilinskej fabrike značky Kia.

TEST Hyundai i20 1.0 TGDI automat alebo manuál, Style alebo Family? Vyskúšali sme ich všetky!

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článokHyundai v tom má jasno. Do roku 2040 výhradne elektromobily.
Nasledujúci článokFirma Hennessey sa pohrala so Shelby GT500. Pod kapotou ukrýva viac než 1000 koní!