Domov News Porsche prináša novú generáciu svojho infotainmentu ! Ponúkne zaujímavé funkcie !

Porsche prináša novú generáciu svojho infotainmentu ! Ponúkne zaujímavé funkcie !

Spoločnosť Porsche predstavila novú generáciu svojho informačno-zábavného systému PCM s názvom Porsche Communication Management 6.0.

Inovácia predstavuje množstvo nových online funkcií, nový vzhľad menu a aktualizovanú verziu aplikácie pre smartphony Porsche Connect. Integrácia Android Auto je teraz tiež prvýkrát široko dostupná vo viacerých modeloch.

Základné verzie systému 6.0 možno nájsť už v čisto elektrickom modeli Taycan. Spoločnosť však teraz predstavila novú technológiu infotainmentu ako štandardnú výbavu vozidiel 911, Cayenne a Panamera. Vodiči Taycanu dostanú aj over-the-air aktualizáciu, aby si odomkli ďalšie funkcie.

Oveľa viac výkonu a inteligencie

Pripojená inteligentná navigácia je jednou z najväčších aktualizácií prechodu na PCM 6.0. Spoločnosť tvrdí, že hardvér podporujúci tento systém je teraz výrazne výkonnejší. To znamená, že informačno-zábavný systém môže dôkladnejšie sledovať premávku a ešte rýchlejšie vypočítať alternatívnu trasu v prípade nehody alebo uzávierky cesty.

Na diaľnici môže systém vodičovi povedať, aká veľká je premávka v každom jazdnom pruhu, s rôznymi farebnými značkami. Porsche tiež hovorí, že jeho nový softvér môže dokonca zohľadniť, či auto ťahá príves alebo caravan. Dokáže aj presne vypočítať čas príchodu na základe nižšej povolenej maximálnej rýchlosti.

Risk Radar je ďalšou novou funkciou. Tá slúži na informovanie vodiča o nebezpečenstvách v okolí a využíva informácie z asistenčnej technológie vodiča a údaje z blízkych automobilov. Pretože tento systém má teraz svoje vlastné pripojenie na internet, spoločnosť Porsche tvrdí, že bude môcť presnejšie informovať vodiča aj o prevládajúcom rýchlostnom limite.

Inteligentné hlasové ovládanie

Pribudlo tiež prirodzené hlasové ovládanie, ktoré podľa spoločnosti dokáže určiť, čo vodič potrebuje, bez vopred nastaveného zoznamu príkazov. Napríklad jednoduchým oznámením systému „potrebujem benzín“ môže auto automaticky nastaviť navigáciu na najbližšiu čerpaciu stanicu. Podobne vyslovenie výrazu „je mi zima“ zvýši teplotu v kabíne o dva stupne.

Nová funkcia hlasového ovládania môže byť použitá na ovládanie komunikačných a navigačných pokynov a môže ovládať funkcie masáže sedadla a klimatizáciu. Spoločnosť Porsche tvrdí, že na požiadanie dokáže zmeniť aj farbu vnútorného osvetlenia.

K dispozícii je tiež nové užívateľské rozhranie so zjednodušeným dizajnom ponuky, ktoré je podľa Porsche „pokojnejšie a kultivovanejšie“ ako starý systém. K dispozícii je tiež rýchlejšie vyhľadávanie bodov záujmu, menej preplnené zobrazenie mapy a pridaná podpora pre Android Auto. Vďaka druhému vývoju sa objavuje aj Google Assistant.

Aktualizované Porsche Connect

Spoločnosť  taktiež uviedla na trh aktualizovanú verziu aplikácie pre smartphony Connect. To umožňuje majiteľom vzdialený prístup k údajom o ich vozidle a umožňuje im ovládať určité funkcie vozidla, keď sú preč od svojho vozidla.

Pomocou aplikácie môžu vodiči skontrolovať hladinu paliva alebo akumulátora v automobile, skontrolovať tlak v pneumatikách, na diaľku odomknúť dvere a prednastaviť teplotu v interiéri. Na diaľku je možné aktivovať aj vyhrievané sedadlá, volant a čelné sklo.

Každé vozidlo vybavené PCM 6.0 tiež dostane virtuálneho závodného trénera, ku ktorému je prístup buď zo smartfónu vodiča alebo priamo z informačno-zábavného systému. Obsahuje databázu 300 medzinárodných tratí, pokyny k odporúčaným závodným tratiam a časovač na kolo, ktorý umožňuje vodičom kontrolovať ich postup na okruhu.

Spoločnosť tiež vyvíja adaptívny systém okolitého hluku s rôznymi zvukovými stopami a zvukovými signálmi, ktoré sa do kabíny dostanú podľa nálady vodiča a prejdenej trasy. Táto technológia je stále vo vývoji, ale spoločnosť Porsche vyjadrila želanie zaviesť ju do výroby už čoskoro.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokMini G v podaní Suzuki Jimny prešlo radikálnou úpravou
Nasledujúci článokPredstavila sa nám modernizovaná Dacia Duster! Čo nové so sebou prináša?