Domov News Ford si zaregistroval meno Rattler. Pôjde o nový offroad?

Ford si zaregistroval meno Rattler. Pôjde o nový offroad?

Ford si zaregistroval meno Rattler. Pôjde o nový offroad?

Ford si nedávno zaregistroval meno „Rattler“. Modelová ofenzíva značky naznačuje, že by mohlo ísť o ďalší prírastok do rodiny offroadov.

Americký patentový úrad (USPTO) zaevidoval požiadavku na registráciu ochrannej známky pre meno „Rattler“, ktorú podala tamojšia automobilka Ford. Podľa oficiálneho zápisu by malo ísť o „využitie pre motorové vozidlá, konkrétne automobily, pick-upy, elektromobily, SUV, offroady alebo ich štrukturálne prvky“. Proces registrácie ochrannej známky môže trvať aj niekoľko mesiacov a keďže Ford oficiálne podal žiadosť len 28. júna, ešte si na reálne využitie mena počkáme. Dokonca ani po prijatí žiadosti úradom nemusí automobilka využiť označenie okamžite. Ani to však nezabránilo tomu, aby sa internetom začali šíriť špekulácie, čo má vlastne Ford v pláne.

Nový offroad?

Medzi najčastejšie sa opakujúce teórie v súvislosti s novým menom sa spájajú s novým offroadom. Alternatívou je využitie mena ako prívlastku pre dobrodružné verzie modelov, ktoré už sú v produkcii. Koniec koncov, táto praktika pre Ford nie je novinkou. Už dnes môžeme nájsť mená ako Badlands, Raptor či Wildtrack, ktoré odzrkadľujú adrenalínovejšie zameranie modelov.

Túto teóriu má podľa internetu potvrdzovať aj rozbor mena Rattler. V americkom slangu ide o označenie štrkáča (zo slova „rattlesnake“), ktoré sa hojne nachádzajú v púštnych oblastiach na rozmedzí Mexika a juhozápadu Spojených štátov.

Konšpiračné teórie však idú ešte ďalej. Redaktori magazínu Motor1 našli súvislosti medzi označeniami Rattler a Raptor – druhý menovaný predstavuje výraz pre dravé vtáky, ktoré sú schopné úloviť aj hady, menovite aj štrkáče. Ford sa tak má snažiť vytvoriť akúsi hierarchiu offroadových modelov, podľa ktorej by mal byť Raptor na vrchole a Rattler tesne pod ním.

…alebo len vrcholné Bronco? 

Na túto teóriu nadväzuje aj nedávno uniknutá informácia, podľa ktorej sa vrcholná verzia nedávno predstaveného modelu Bronco nemá volať Warthog, ako sa špekulovalo pôvodne. Meno by podľa informácií malo lepšie nadväzovať na Raptor, vďaka čomu sa podľa vyššie uvedenej teórie Rattler javí ako ideálny kandidát.

Prívlastok by mala dostať aj novinka v podobe kompaktného pickupu Ford Maverick. Ten predstavuje akúsi vstupnú bránu do sveta offroadov s modrým ovalom na kapote. Všetko sú to ale zatiaľ teórie a ešte dlhú dobu budú. Predsa len, byrokracia je na celom svete rovnaká…

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článokTEST Cupra Leon Kombi PHEV, má štýl ale športový rozhodne nie je
Nasledujúci článokSlovenskí poštári budú jazdiť na elektrických štvorkolkách!