Domov News Plány sú naozaj veľké. Briti údajne pracujú na výkonnejšej verzii Defenderu

Plány sú naozaj veľké. Briti údajne pracujú na výkonnejšej verzii Defenderu

Land Rover Defender je pojem. Je to pojem, ktorý tu je už nejaké to desaťročie. Jediné, čo chýbalo aktuálnej generácií je označenie SVR. A tomu je teraz koniec.

Aktuálny 5,0-litrový osemvalec, ktorý má Defender pod kapotou má výkon 386 kW / 525 koní. Ide nepochybne o auto, ktoré vás nenechá v teréne iba tak. Podľa podpultových informácií sa však pracuje aj na výkonnejšej verzií, s označením SVR. S napätím tak budeme môcť očakávať boj o zákazníkov medzi Mercedesom G500 / G63 AMG a vyššie spomínaným SVR.

Pôvodný päťliter z výroby Jaguar-Land Rover by mal byť nahradený 4,4-litrovou V8-čkou a dvoma turbodúchadlami a maximálnym výkonom produkujúci 447 kW / 608 koní. Ide o benzínovú V8, ktorú dobre poznáme z vrcholových modelov nemeckej automobilky BMW. Čo teda tento motor spraví s číslami? Novinka bude môcť zrýchliť z pokoja na 100 km/h na 5,2 sekundy, štvordverák zrýchli za 5,4 sekundy. Obe verzie budú mať elektricky obmedzenú maximálnu rýchlosť na 240 km/h.

Pripravovaný Defender SVR by mal disponovať športovejšími prvkami, mal by mať lepší podvozok a takisto aj na cestách by mal byť kultivovanejší. Aktuálny model však taktiež prešiel menšou úpravou frizúry, kde môžete mať napríklad štvoricu výfukov.

Defender V8 ako jediný ponúka jazdný režim Dynamics a práve vďaka nemu môže elektrické riadenie zadného diferenciálu s funkciou Yaw Controller ponúknuť prejazd zákrut šmykom. Úpravou prešli taktiež tyčky stabilizátora, tlmiče, pružiny, … Ak sa fámy okolo Defenderu SVR potvrdia, bude dobré môcť sledovať, ako sa toto vozidlo bude správať či už na spevnených alebo nespevnených cestách.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotor1.com
Predchádzajúci článokMcLaren 765 LT Spider – jazdite rýchlo a s vetrom vo vlasoch
Nasledujúci článokJeep oslavuje 80 rokov ! Prináša zaujímavú limitku !