Domov Lifestyle Bude k dispozícií naozaj Cupra Tarraco? Na vyjadrenie si budeme musieť ešte...

Bude k dispozícií naozaj Cupra Tarraco? Na vyjadrenie si budeme musieť ešte počkať

Cupra ako samostatná značka si pomaličky ale isto buduje svoje renomé. Mali samozrejme z čoho vychádzať, čiže od základu nešli. Teraz sa povráva o tom, že čoskoro by sme sa mohli dočkať najväčšieho člena Tarraco.

Seat Tarraco s dvojlitrovým TSI motorom sme mohli vyskúšať aj v našom domácom teste. Ohľadom športovejšej a agresívnejšej verzie, Cupra Tarraco sa taktiež hovorí od začiatku osamostatnenia značky. V roku 2018 si Cupra najskôr pod svoje krídla zobrala ostrú verziu modelu Ateca, neskôr Leon v dvoch karosárskych verziách – hatchback a combi. Ako prvé samostatné majstrovské dielo Cupry je model Formentor. Toto auto v koncernovej hierarchii nenájdete inde, než tu.

Nezabúdajme aj na chystanú elektrickú novinku v podobe Cupra Born. So spaľovacími motormi však Cupra stále ráta. Vďaka bohu, tak nepôjde o pripravovaný čistý elektromobil, o čom svedčia aj špekulácie ohľadom modelu Tarraco.

Podľa španielskych motoristických kolegov z Autonocion si Cupra nechala zaregistrovať prvých osem exemplárov modelu Tarraco. Exempláre budú slúžiť výhradne na marketingové a reklamné účely značky. Španieli však jedným dychom dopĺňajú, že Cupra Tarraco je hotovým vozidlom pre sedem pasažierov a do ponuky by sa mohlo dostať v priebehu nasledujúcich mesiacov.

Čo sa týka motorizácií,či technológií, tak pre Cupru sa rozhodne v stajni Volkswagenu niečo nájde. Najpravdepodobnejší scenár bude ako pri Formentore, takže buď 300, 310 alebo 320 koní pod kapotou.

Samozrejme, všetko je to zatiaľ iba v horizonte špekulácií, takže pokiaľ si brúsite zuby na ostré Tarraco, tak zatiaľ si nechajte prejsť chute, pokiaľ to nebude jasne dané. Stále sa pochopiteľne môže stať aj to, že Cupra Tarraco príde až v budúcom roku, prípadne to všetko ostane iba ako skica, prípadne krásny nápad priniesť výkonné SUV na európsky trh. Otázky sú zatiaľ nezodpovedané, otázkou je, či je vôbec samotná automobilka naklonená tomuto nápadu, aj keď kuloáre hovoria o registrovaných autách. Neostáva nám teda nič iné, iba počkať, ako sa automobilka rozhodne.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJautonocion.com
Predchádzajúci článokZa uzavretú diaľnicu D3 môže Slovensko získať 5 miliónov eur. Vieme ktorý seriál sa tam bude natáčať
Nasledujúci článokĎalšia značka ohlásila koniec spaľovacích motorov. Kto je to tentokrát?