Domov News Citroen Berlingo dostal nové vylepšenia

Citroen Berlingo dostal nové vylepšenia

Foto: Citroen

Citroen aktualizoval rad Berlingo na rok 2021 pridaním ďalších technológií a zjednodušeniami pre používateľov obľúbeného MPV.

Najväčšou aktualizáciou Citroenu v rade Berlingo je pridanie nového 10-palcového virtuálneho prístrojového štítu v najdrahších výbavách Rip Curl a Flair XTR. Nahrádza staré analógové budíky a dáva vodičom na výber z troch režimov zobrazenia.

Starý otočný volič automatickej prevodovky Berlingo bol tiež nahradený iným, modernejším riešením typu e-Toggle. Toto riešenie sa nachádza aj v čisto elektrickom e-Berlingo. Citroen tvrdí, že nový volič prevodovky je jednoduchšie ovládateľný ako pôvodné voliče prevodovky v tomto modeli.

Jeden končí, druhý prichádza

Citroen tiež reštrukturalizoval rad Berlingo a vyradil z ponuky variant Flair strednej triedy. Špeciálnu edíciu modelu Berlingo – Rip Curl obohatili. Túto špeciálnu edíciu predstavili ešte v roku 2020. Úlohou je, aby vyplnila vypustené verzie. To znamená, že kupujúci majú teraz na výber len z troch špecifikácií – Feel, Rip Curl a Flair XTR.

Modely Feel Citroen vybavil už v základe 16-palcovými oceľovými kolesami, dennými LED svetlami, manuálnou klimatizáciou a osempalcovým systémom infotainmentu. Kupujúci môžu mať tiež model Berlingo buď v štandardnej konfigurácii, alebo v konfigurácii s dlhým rázvorom. Pričom pri druhom z nich sa zvýši počet sedadiel Berlinga až na sedem miest.

Štandardná výbava modelu Berlingo Rip Curl obsahuje 16-palcové čierne zliatinové disky, čierne spätné zrkadlá a emblemy Rip Curl na predných dverách a zadných svetlách. Vnútri je jedinečné šedé čalúnenie so žltým pruhom a bielym prešívaním spolu so štítkami Rip Curl na zadných sedadlách.

Kopec asistentov dá na vás pozor

Vnútri je virtuálny prístrojový štít prepojený so 180-stupňovou cúvacou kamerou a automatickou dvojzónovou klimatizáciou. Asistenti vodiča zahŕňajú aktívny asistent udržiavania v jazdnom pruhu, aktívne bezpečnostné brzdenie a rozpoznávanie dopravných značiek. Na vrchole ponuky je Flair XTR. Súčasťou štandardnej výbavy sú 17-palcové disky z ľahkej zliatiny, oranžové rámy hmlových svetiel, odznaky XTR a limetkovo zelené čalúnenie.

Ponuka motorov pre model Berlingo je takmer identická s odchádzajúcim modelom a začína sa 1,2-litrovým benzínovým trojvalcom s výkonom 108 koní. Ten v továrni spojili so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Okrem toho existuje verzia toho istého motora s výkonom 128 koní. Tú spojili vo fabrike s osemstupňovým automatom. Kupujúci môžu mať aj 1,5-litrový štvorvalcový naftový agregát s výkonom 99 koní alebo 128 koní. Oba sú v štandarde k dispozícii so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Berlingo si jednoznačne zaslúžilo osvieženie a Citroen tak doprial záujemcom o tento model zase o niečo sviežejšiu ponuku.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokToto je luxusný karavan, ktorý dokáže nabiť elektromobil
Nasledujúci článokNa elektrickej kolobežke rýchlosťou ako na aute? Niektoré dokážu ísť až 100 km/h