Domov News Cupra UrbanRebel, takýto elektromobil si vieme predstaviť

Cupra UrbanRebel, takýto elektromobil si vieme predstaviť

Cupra ako samostatná značka má veľké plány. V roku 2025 chcú predstaviť mestský štýlový elektromobil. Predskokanom je koncept UrbanRebel.

Koncept UrbanRebel samostatne pôsobiacej španielskej automobilky Cupra sa má podľa jeho tvorcov niesť v štýle udržateľnosti, estetiky a pôsobivého výkonu. Značka však stále ostáva verná svojej DNA. Poukazuje na to aj odvážna štúdia pre rok 2025. Sériový kus sa zrejme dočká aj svojej vrcholovej športovej verzie. „Klasika“ bude mať samozrejme normálne tvary do klasickej prevádzky.

„Závodný koncept nám dáva predstavu o možnom dizajnovom jazyku budúcich mestských vozidiel. Mestský elektromobil je kľúčovým projektom nie len pre našu značku, ale aj pre celý koncern VW Group. V domovskom Martorelle chceme vyrábať viac než pól milióna malých elektromobilov ročne pre rôzne skupiny,“ tvrdí generálny riaditeľ Cupra, Wayne Griffiths.

Cupra UrbanRebel má dĺžku 4.080 milimetrov, je dlhý 1.795 milimetrov a šírka konceptu je 1.444 milimetrov. Vozidlo je postavené na dobre známej platforme MEB. Pod kapotou sa bude nachádzať elektromotor s výkonom 250 kW, ktorý bude môcť dodatočne navýšiť na 320 kW. Toto malé mestské žihadlo bude z pokoja zrýchľovať na 100 km/h v priebehu 3,2 sekundy.

Dúfajme, že tento koncept sa dostane aj do reálnej výroby. Celkový vzhľad je naozaj fantastický. Základnými znakmi je široká predná maska, nízke ťažisko. V teoretickej hladine sa pozeráme na extrémne vyzerajúcu Cupru Ibizu.

CUPRA UrbanRebel Concept

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJseat.com
Predchádzajúci článokS kúpou jazdených vozidiel sa v lete roztrhlo vrece. Aké autá volili Slováci?
Nasledujúci článokMá vaše auto CVT prevodovku? Viete ako naozaj funguje?