Domov News DS 9 prišlo na slovenský trh. Dokáže sa presadiť?

DS 9 prišlo na slovenský trh. Dokáže sa presadiť?

Luxusný sedan v podobe DS 9 sa konečne ocitol aj na našom trhu. Oficiálna slovenská premiéra je za nami a poznáme aj ceny za ktoré bude francúzsky sedan predávaný.

O príchode a samotnom predstavení vozidla sme vás informovali koncom minulého roka. Trvalo to však dlhšie, než sa pôvodne hovorilo, no dočkali sme sa a DS 9 zavítal aj do našich končín. Luxusná francúzska novinka berie svoje základné kamene z histórie, kde práve modely DS priniesli natáčacie svetlomety. Samozrejme hovoríme o menšom update v podobe modernizovaných svetlometov.

Francúzsky velikán

Dizajnové princípy značky DS Automobiles môžeme pochopiteľne nájsť aj pri tomto modely. Súčasťou je maska DS Wings s charakteristickou značkou a mriežkou chladiča s 3D výbrusom. O viditeľnosť na cestách sa pochopiteľne budú starať DS Active LED Vision s modulmi otáčajúcimi sa o 180 stupňov a dotvárajú tak denné svietenie v podobe perlového náhrdelníku. Ide o totožnú technológiu s akou sme sa stretli v našom teste DS 7 E-Tense. Plynulá strecha je podčiarknutá líniou, ktorá vedie od predných svetlometov až po tie zadné. Zapustené kľučky dverí sú iba čerešničkou na torte.

 

DS 9 stojí na novej podvozkovej platforme EMP2 s celkovým rázvorom kolies 2.900 milimetrov. O pohodlie pasažierov sediacich vzadu tak bude maximálne postarané. Vlajkový sedan je dlhý 4.934 milimetrov, takže ho môžeme naozaj považovať za velikána

Preč od stereotypu

To, že kráľovskej triede sedanov aktuálne kraľujú Nemci s Britmi asi nemusíme ani spomínať. Je to jednoducho faktom. DS 9 má však predstavu toto narušiť. Pod kapotou sa bude nachádzať 1,6-litrový štvorvalec PureTech s výkonom 225 koní a krútiacim momentom 300 Nm. Okrem rýdzo benzínového agregátu budeme môcť očakávať 1,9-litrový plug-in hybrid s výkonom 180 koní a 300 Nm, z čoho elektromotor bude autu dávať 110 koní. Výkon plug-in hybridnej jednotky s predným pohonom tak bude 225 koní a 360 Nm.

Nad benzínovými agregátmi bude ešte motor s pohon všetkých štyroch kolies. Pôjde o PHEV verziu so systémovým výkonom 265 kW / 360 koní a maximálnym krútiacim momentom 520 Nm. V elektrickom režime bude novinka vedieť prejsť 53-59 kilometrov.

Ako sme však na tom s cenou? To, že automobilka DS si dokáže vypýtať svoje sme už zistili v podobe DS 7 E-Tense. Aktuálne najnovší prírastok na slovenskom trhu, sedan DS 9 u nás bude štartovať na sume 45.990 €. Plug-in hybrid začína na 52.990 € a štvorkolka je ana sume 62.990 €. Cena najvyššej verzie, Rivoli+ sa prehupne cez 70.000 €.

Áno, máte bohatú príplatkovú výbavu, ako charakteristické LED svetlá, 19“ kolesá, dvojzónovú klimatizáciu, parkovaciu kameru, prémiové sedačky s kožou Nappa a množstvo ďalšieho. Ťažko povedať, že či sa DS 9 bude predávať s takou ľahkosťou ako Audi, BMW, či Mercedes, no už teraz je jasné, že týchto vozidiel veľa na cestách nebude a tým pádom bude mať stále svoju hodnotu.

DS 9 | The Power of Elegance

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMá vaše auto CVT prevodovku? Viete ako naozaj funguje?
Nasledujúci článokHyundai je pripravený prejsť na vodík. Čo nové si prichystal ?