Domov News Smart vstupuje do novej éry. Predstavil svoj nadčasový crossover Concept 1

Smart vstupuje do novej éry. Predstavil svoj nadčasový crossover Concept 1

Smart Concept 1 bol predstavený už na autosalóne v Mníchove poskytuje jasný pohľad výraznej modernizácie. Jedná sa o prvý sériový model novej generácie plne elektrických vozidiel značky Smart.  

Určite sa každému z vás keď sa povie Smart okamžite vybaví maličké dvojmiestne autíčko do mesta. Tentokrát sa však jedná o väčší model a to konkrétne o Concept 1, ktorý posúva značku Smart v segmente malých a kompaktných automobilov a ponúka viac miesta. Na prvý pohľad pôsobí crossover Concept 1 futuristicky a veľmi moderne hlavne aj s nečakaným interiérom. Od roku 1997 bola značka Smart známa malými mestskými vozidlami. Smart kráča s dobou a to dokazuje novou generáciou svojich vozidiel. Nový Smart Concept 1 sa svojimi rozmermi takmer vyrovnáva s modelom Mini Countryman, ktorý už teda nie je malým autom. Rozmery hovoria za všetko dĺžka vozidla je 4,19 m, šírka 1,91 m a výška 1,7 m. 

Ako vlastne vznikol?!

Concept 1 vznikal ako produkt novej aliancie, ktorú v rámci záchrany a revitalizácie značky nachádzajúcej sa v ekonomickej kríze, vytvoril Daimler s čínskym koncernom Geely. Stal sa tak prvým výtvorom ich spoločných aktivít a odkazuje na elektrickú budúcnosť značky. Okrem toho je postavený ako čisto elektrický model na platforme Geely, popritom disponuje slušným rázvorom 275 cm, vďaka čomu by mal ponúkať veľký priestor v kabíne. Presnejšie špecifikácie zatiaľ nemecká automobilka oficiálne nezverejnila.

Povedzme si niečo o vzhľade

Karoséria je navrhnutá na základe úplne nového dizajnu. Jej štýl zodpovedá bežným crossoverom. Zaujímavosťou je aj štýlový „plávajúci“ C-stĺpik, dvojfarebné lakovanie, 21-palcové kolesá alebo LED svetlomety prepojené svietiacim pruhom. Štvormiestne vozidlo má prepracované aerodynamické krivky, výraznú masku rovnako aj úzke svetlomety. Väčšina častí automobilu sú sklenené, čo v podstate pôsobí veľmi moderne a elegantne. Napríklad sklenená strecha, ktorá je len zlatou časťou oddelená od karosérie vozidla. Dvere sa otvárajú na opačnú stranu a to od seba, čo nie je úplne zvyčajné pri vozidlách.

Futuristický interiér

Interiér je dokonca ešte modernejší ako vonkajšia časť Conceptu 1. Na prvý pohľad sú badateľné organicky tvarované sedadlá aj palubná doska v zlatej lesklej farbe. Nachádza sa na nej 12,8-palcový displej infotainmentu. Podľa informácií by malo vozidlo podporovať bezdrôtové aktualizácie a disponovať rovnako aj množstvom technologických asistentov a vysokorýchlostným nabíjaním. Celkovo pôsobí kabína priestranne s jednoduchým pritom nadčasovým dizajnom. Automobilka Smart sľúbila, že by mal Concept 1 ponúknuť  „najvyššiu úroveň dynamického riadenia,“ čo je zaujímavá výzva. Crossover uvidíme na trhu podľa všetkého v priebehu roka 2022, ale má to jeden háčik. Vyrábať sa bude výhradne v Číne.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokHorch ožil a Audi chce konkurovať Maybachu, super-luxusná limuzína bude len so šesťvalcom
Nasledujúci článokOd autonómnych áut až po stavebné stroje. Doosan Concept-X futuristický bager