Domov Elektromobilita Koncept KIA EV9 odhalený. Robustné SUV na prvých fotografiách

Koncept KIA EV9 odhalený. Robustné SUV na prvých fotografiách

KIA je stredobodom pozornosti v LA. Neubehlo veľa času od predstavenia KIA EV6 a už nám automobilka servíruje ďalší model. V Los Angeles predstavili nový model KIA EV9. 

Dokonca ani týmto modelom nekončia, plánujú až 11 elektrických modelov. Týmto konceptom automobilka KIA dáva najavo svoj postoj k trvalo udržateľnejšej mobilite. Na nedávno predstavenú víziu “KIA Sustainability Movement” tentokrát nadväzujú konceptom veľkého SUV. Koncept KIA EV9 pôsobí ako z inej planéty.

KIA Concept EV9
Dizajn a moderné technológie

S predstavením konceptu EV9 KIA znázorňuje kam sa bude uberať s plne elektrickým SUV. Sľubuje spojenie progresívneho dizajnu a využitie najmodernejších technológií s vyspelou elektrickou sústavou. Z prvých vizualizácií môžeme vidieť, že KIA vsadila na naozaj veľmi moderný dizajn exteriéru. Naznačujú moderné spracovanie, ktoré do popredia vyzdvihuje štýlovosť vozidla. Na prvý pohľad pôsobí nový model naozaj robustne. Na vážnosti mu dodávajú aj hranaté tvary, s ktorými budí rešpekt. Keďže elektrické vozidlo nepotrebuje klasickú mriežku chladiča, KIA to hneď využila. Nová mriežka obsahuje zložitý displej, ktorý vôbec nevidno, keď sa nepoužíva. LED denné svietenie v prednej aj zadnej časti vytvára charakteristický znak tohto konceptu.

KIA Concept EV9
Futuristický interiér

Pri pohľade na interiér je hneď každému jasné. že sa jedná o koncept. Celý interiér bol navrhnutý tak, aby pasažierom ľahký, flexibilný a prispôsobivý vnútorný priestor. Za zmienku určite stojí aj ohromný ultraširoký displej a radikálne poňatie futuristického volantu. Presne tieto dva prvky v človeku evokujú dojem konceptu. Veríme však, že sa automobilke tieto dizajnové časti dostanú aj do sériovej výroby.

KIA Concept EV9
Veľký nie len na oko

Tak ako koncept EV9 pôsobí robustne, tak robustným v skutočnosti aj je. Na dĺžku meria takmer 5 metrov a na šírku má niečo málo cez 2 metre. Toto plne elektrické SUV poskytuje potencionálnym pasažierom dojazd až 300 míľ. Vďaka technológií ultrarýchleho nabíjania novej generácie s 350 kW nabíjačkou dokážete svoje elektrické SUV nabiť z 10% na 80% za veľmi priaznivých 20-30 minút. Ak by ste si chceli náhodou pozrieť tento koncept naživo, na LA Auto Show bude vystavený od 17. do 28. Novembra.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJpress.kia.com
Predchádzajúci článokVaše auto s cestou môže spájať len zhruba 0,16m², ako sa vyhnúť nesprávnym pneumatikám?
Nasledujúci článokNové Suzuki SX4 S-Cross už nie je tajomstvom. Takto bude novinka vyzerať