Domov News Do Fabie vraj nezmestíte stromček väčší ako 137cm, tvrdí Škoda v Británii....

Do Fabie vraj nezmestíte stromček väčší ako 137cm, tvrdí Škoda v Británii. Ako je to u nás?

Netreba nikomu pripomínať, že Vianoce sa nezadržateľne blížia. Pre tých, ktorí ešte nemajú vianočný stromček a jazdia práve Škodovkou je tu malá, ale užitočná pomôcka.

Pokiaľ kupujete stromček na poslednú chvíľu, rovnako ako ja, môže sa vám takáto pomôcka zísť. Teda, ak jazdíte práve automobilom Škoda. Každoročne sa stretávame s rovnakým problémom. Keď vyberáme vianočný stromček, jednoznačne siahame po tom najkrajšom a častokrát aj najväčšom. Ako ho však prepraviť?!

Dbajte na bezpečnosť!

Na začiatok si však povedzme či už ste alebo nie ste majiteľom, značky Škoda, dbať na  bezpečnú prepravu vianočného stromčeka by mal každý z nás. Ak si nechcete predsa len, zašpiniť interiér auta, môžete stromček naložiť aj na strechu, teda na strešné nosiče. Ak chcete stromček naložiť na strešný nosič, otočte ho špicou dozadu. Inak by odpor vzduchu mohol polámať vetvičky.

Stromček by mal byť umiestnený tak, aby nepresahoval boky auta a nezasahoval ani dopredu nad čelné sklo. Upevňovacie popruhy je lepšie prevliecť priamo cez kmeň, nie cez konáre. Ak si chcete domov doviezť naozaj veľký strom, nezabudnite si skontrolovať maximálne zaťaženie strechy a nosiča.

Keď už sa rozhodnete prevážať stromček vnútri v aute určite si nazabudnite do interiéru dať nejakú starú deku alebo igelit. Predídete tak znečisteniu vozidla a uľahčíte si napríklad vysávanie popadaného ihličia. No ale prejdime k veci. Ako zistiť či sa nám krásny vinaočný stromček zmestí do auta? Škodovka pripravila túto milú tabuľku veľkostí vianočného stromčeka podľa modelov svojich vozidiel.  Myslíme, že táto pomôcka sa zíde každému z nás. Vďaka nemu budete vedieť, čo sa zmestí do Octavie a na čo už pravdepodobne bude treba Superb.

Aké je maximum ?

Táto mierka je síce uvedená v stopách, ale je niekoľko spôsobov ako si stopy premeniť na naše metre. Napríklad maximum 6,5 stopy je 1,98 metra. To znamená, že pre Superb by dvojmetrový stromček nemal byť problém. Ak však jazdíte iba Fabiou alebo Kamiqom, váš strop sa zastaví na dĺžke stromu 4,5 stopy = 1,37 metra. Vďaka takejto mierke vždy odhadnete správne dĺžku svojho stromu.

Model auta Škoda Veľkosť stromčeka
Fabia max. 137 cm
Kamiq max. 137 cm
Karoq max. 152 cm
Scala max. 152 cm
Enyaq iV max. 167 cm
Octavia max. 167 cm
Kodiaq max. 182 cm
Superb max. 198 cm

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoviny
Predchádzajúci článokVietnamská automobilka Vinfast už teraz konkuruje svetovým automobilkám
Nasledujúci článokTEST Honda CRF 300 L. Motorka s ktorou sa dostane všade a za každého počasia