Domov News Maserati chce modelom MC20 konkurovať Lamborghini Huracan

Maserati chce modelom MC20 konkurovať Lamborghini Huracan

Maserati chce atakovať trh uvedením svojho nového modelu s názvom MC20 Convertible. Predstavuje ďalší z modelov, ktorý má prísť v roku 2022 spolu s SUV Grecale, GranTurismo GT a GranCabrio kabrioletom.

K nedávno uvedenému superšportu MC20 sa budúci rok pravdepodobne pripojí aj verzia kabriolet, respektíve convertible. Maserati zverejnilo prvé oficiálne snímky rivala Lamborghini Huracan EVO Spyder, posúdenie necháme na vás. Na svet sa dostali úplne nové fotky modelu MC20 Convertible s titulkom „Prvý prototyp nového kabrioletu MC20 opustil brány nášho závodu v Modene“. Tieto fotografie ukazujú MC20 Convertible v typickom maskovacom obale prototypov. Možno vidieť, že strecha je vyrobená z tvrdých materiálov. To naznačuje, že dostane podobné usporiadanie skladacej kovovej strechy ako konkurenčné modely Ferrari F8 Spider a McLaren 600LT Spider.

Inde sa zdá, že medzi už odhaleným kupé a touto “kabriolet” verziou vznikne len malý vizuálny rozdiel. Nie je tiež jasné, či sa v Maserati rozhodnú ho jednoducho nazvať „convertible“ alebo či prijme pomenovanie „Spider“. Očakáva sa, že cena za kupé MC20 mierne vzrastie, čo možno posunie hranicu a bude atakovať cenu 240 tisíc libier. Hmotnosť sa rovnako pravdepodobne zvýši nad hodnotu 1475 kg uvádzanú pre kupé v dôsledku zložitého mechanizmu strechy.

Výkon zostane rovnaký

Očakáva sa, že kabriolet MC20 dorazí s rovnakým motorom V6 „Nettuno“ s výkonom 621 koní, v strede ako model v prevedení kupé. To by malo zrýchliť z 0 na 100 km/h za približne tri sekundy. Maximálna rýchlosť by mohla atakovať hodnotu 325 km/h, rovnako ako v prípade kupé, aj keď otáznym sa zdá, či skladacia strecha a váha navyše nespôsobí isté zmeny.

Na rozdiel od väčšiny konkurentov Maserati má však v úmysle uviesť na trh aj plne elektrickú verziu MC20. Podľa tajomných slov výrobcu dôjde k spusteniu výroby elektrického modelu v ten najvhodnejší čas. Tiež by sa však malo spustiť neskôr v roku 2022, aj keď pôvodný plán bol iný. Zatiaľ nie je jasné, či sa to všetko udialo kvôli celosvetovej pandémii a oneskoreniam súvisiacim s nedostatkom čipov, ktoré ovplyvnili celý automobilový priemysel a rovnako tak aj odsunuli spustenie SUV modelu Grecale.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokVeľké zmeny v pokutách! Kvôli mobilu za volantom môžete prísť o vodičák
Nasledujúci článokVyskúšajte si „jazdu“ s elektromobilom v bežnom aute