Domov News Bestseller Honda CR-V pre nasledujúci rok sa pomaly odhaľuje. Takto môže vyzerať

Bestseller Honda CR-V pre nasledujúci rok sa pomaly odhaľuje. Takto môže vyzerať

Nová generácia populárneho SUV Honda CR-V príde koncom tohto roku. Okrem očakávanej novej generácie CR-V a crossoveru HR-V sa však môžeme tešiť aj na iné novinky.

Celkový tvar novej CR-V sa podarilo odhaliť pomocou špionážnych fotografií už na jar v minulom roku. Neskôr, v lete roku 2021 sa auto znova ukázalo v Európe na tradičnom testovacom okruhu. Tvar ako taký ostáva takmer na rovnakej úrovni s rozdielom, že je tvrdší a dôraznejší na príchod novej generácie. Auto ako také pôsobí agresívnejším dojmom.

Agresívnejší vzhľad dopĺňajú predné svetlomety. Horná hrana svetiel bude spojená chrómovou lištou. Mriežka chladiča pôjde zrejme novým tvarom – tvarom šesťuholníka, tak ako je tomu pri aktuálnej generácií. Držiak zadných značiek sa bude nachádzať zrejme vo vyššej časti batožinového priestoru.

Na sprievodnej fotke je render vozidla, ako by teoreticky mohla novinka vyzerať. Ráznym krokom je znížená línia strechy, kde bude možnosť panoramatickej strechy. Interiér tak bude určite bez debaty presvetlený, tak ako to Honda dokáže. Oproti dosluhujúcej generácií sa D-čkový stĺpik až tak nenakláňa a CR-V sa tak stane ešte praktickejším autom.

Zadná časť zamaskovaného auta poukazuje na charakteristické L-kové svetlomety. Tu nastáva špekulácia, či tieto svetlá budú mať naozaj tvar písmena L alebo budú iba obdĺžnikové. Možno to nakoniec skončí ako pri hatchbacku Civic. Uvidíme.

Jednoduchosť

Interiérová stránka prichádzajúcej novinky kladie dôraz na filozofiu značky – „Jednoduchosť a niečo“. Honda má v pláne použiť štíhlejšiu palubnú dosku a stredovú konzolu premiestniť. Honde tak ide o zníženie fyzických tlačidiel. Japonská automobilka tak pôjde po vzore európskych konkurentov a všetko sa bude ovládať pomocou stredovej dotykovej obrazovky.

Ďalšou novinkou bude pridanie 10,2“ digitálneho prístrojového panelu s podporou Apple CarPlay a AndroidAuto. Špekuluje sa taktiež o väčšej interakcii služieb Google. Na jeseň minulého roku sme vám priniesli informáciu, že AndroidAuto ako také končí a vo vozidlách Honda to bude už súčasťou. Nechajme sa prekvapiť.

Pohon

Čo sa týka pohonného ústrojenstva, Honda plánuje vylepšiť svoj aktuálny hybridný systém tretej generácie. Tá bude mať za následok zlepšenie spotreby a výkonu vozidla. Aktuálne sa CR-V predáva s 2,0-litrovým motorom i-VTEC s výkonom 212 koní. Okrem aktuálnej generácie, aj prichádzajúca bude disponovať plug-in hybridným variantom. Pomocou CR-V chce Honda zistiť, aký bude záujem o elektrické autá, nakoľko v roku 2024 chcú prísť s plne elektrickým SUV.

Nová generácia by sa u prvých díleroch (v USA) mohla objaviť už na jeseň tohto roku. Hlavným cieľom CR-V je dobehnúť v predajoch priameho konkurenta RAV4.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJtopelectricsuv.com
Predchádzajúci článokCitroën C5 Aircross prechádza modernizáciou. Najvýraznejšie zmeny sa udiali vpredu
Nasledujúci článokTOP 9 automobiliek, ktoré uspeli aj v leteckom priemysle. Vedeli ste o nich?