Domov News Škoda na americký trh nevstúpi. Nie je na to dôvod, tvrdí predstavenstvo

Škoda na americký trh nevstúpi. Nie je na to dôvod, tvrdí predstavenstvo

Mať „našu“ automobilku za veľkou mlákou by bolo fascinujúce. Herbert Diess, predseda predstavenstva Volkswagen Group má však iné plány.

Diess si v poslednej dobe dáva veľmi záležať na pravidelnej komunikácií prostredníctvom online sveta. Najviac ho môžeme zaregistrovať na pracovnej sieti LinkedIn. V tomto týždni sa však zúčastnil aj konverzácie na nie až tak rozšírenej platforme u nás – Reddit. Tu sa rozrozprával pri tom ako odpovedal na otázky od užívateľov.

Asi jednou z najzaujímavejších otázok bola tá, či sa značka Škoda roznesie aj do sveta a či sa plánuje distribuovať do USA. „V aktuálnu chvíľu si nemyslím, že Škoda do Spojených štátov amerických dorazí. Aktuálne nedisponujeme takýmito plánmi. Škoda momentálne prevzala koncernovú zodpovednosť pre trhy v Indii a Rusku. Taktiež vstupuje do nových modelových segmentov. Žiaľ, kapacity vo výrobe a výskume sú plne obsadené,“ povedal Diess.

Je to zrejme aj pochopiteľné. Severoamerický trh má pod palcom Volkswagen a tým pádom sa vstup na americký trh pre Škodu zatvoril. Diess taktiež poukázal na to, že česká automobilka prevzala plnú zodpovednosť za novú platofrmu MQB-40 koncernu na trhoch v Afrike, Indii, Južnej Amerike, Rusku a štátoch juhovýchodnej Ázie (ASEAN).

V súvislosti so Spojenými štátmi Americkými je však zaujímavá Diessova odpoveď na to, či Volkswagen bude na americkom kontinente predávať klasické spaľovacie motory. „Určite nie. Mikrobus je už za rohom!,“ dodal šéf VW Group, kde poukázal na príchod čisto elektrického MPV ID.Buzz. A čo tak pick-upy? U nás bol veľmi populárny Amarok so šesťvalcovým motorom. Mohol by tak byť v USA nejakým konkurent pre Ford F-150 Lightning? Tu Diess odpovedal, že sa jedná o veľmi dobrý nápad. Má teda Volkswagen v pláne predstaviť elektrický pick-up?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotor1.com
Predchádzajúci článokŠkoda ako prvá Európska automobilka reaguje na aktuálny vojenský konflikt
Nasledujúci článokJaponské značky Toyota a Yamaha pracujú na motore, aký tu ešte nebol