Domov Elektromobilita Nový model MG Mulan ponúkne 5G pripojenie či autonómnu jazdu tretej úrovne

Nový model MG Mulan ponúkne 5G pripojenie či autonómnu jazdu tretej úrovne

Aristokratické automobilky ešte naozaj nevymreli. Snažia sa prispôsobiť aktuálnemu trendu a ísť vlnou elektromobility o čom svedčí aj model MG Mulan.

Britská automobilka MG aktuálne spadá pod čínsky koncern SAIC Motor. Okrem niekoľko málo vozidiel sa sústredili predovšetkým na export do zahraničia a nie ku nám do Európy. Čo je zrejme aj pochopiteľné na základe zmeny majiteľa. Spoločnosť MG Motor by však veľmi rada prerazila aj na „domácom“ teda nie brexitovom trhu. Na začiatku roku 2022 mala automobilka plán ročne predať 120.000 kusov vozidiel a potom pomaličky narastať. Azda najväčším lákadlom má byť nový elektrický hatchback MG Mulan.

MG Mulan

Predstavený bol veľmi triezvo, no po Európe už behali prvé testovacie kusy. Azda najbližšie k nám bol zaznamenaný maskovaný kus v Maďarsku. Predbežné tvary a jednotlivé detaily sme mohli vidieť už začiatkom roka na uniknutých snímkach, respektíve renderových snímkach. Vtedy však novinka niesla meno CyberE.

Mulan je vôbec prvým elektromobilom postaveným na platforme Nebula – nie, nie na tej Nebule z Marveloviek. O čo sa MG snaží je dosiahnuť tenšiu batériu a väčšiu energetickú hustotu pre lepší a priestrannejší interiér. Batéria má tiež nové bezpečnostné opatrenia, samozrejme všetko s paragrafmi európskych predpisov. MG Mulan bude taktiež disponovať schopnosťou autonómnej jazdy tretieho stupňa a ponúkať bude taktiež 5G pripojenie.

MG Mulan

Technológie sú naozaj na veľmi dobrej úrovni, no automobilka však nezabúda aj na jazdné vlastnosti vozidla. Presnejšie informácie nám však Briti neposkytli. Jediné čo vieme, že Mulan dokáže z pokoja na 100 km/h zrýchliť v priebehu 4 sekúnd. Aby sme zistili, či sa vozidlo bude správať tak, ako sa hovorí, si budeme musieť ešte počkať.

MG Mulan bude vôbec prvým elektromobilom značky na novej platforme. Britská automobilka hovorí o svojom prvom globálnom modely. MG žiaľ ešte nepovedalo, presný dátum kedy môžeme novinku očakávať. Na informáciu ohľadom ceny, dostupnosti, technických parametrov, či veľkú fotogalériu si budeme musieť ešte nejaký ten piatok počkať.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJdrive.com
Predchádzajúci článokLightyear 0 prvé sériové solárne auto. Jazdiť bez nabíjania môžete aj mesiace
Nasledujúci článokBMW M oslavuje 50. výročie. Toto sú pikošky z histórie BMW o ktorých možno neviete