Domov News Opel Corsa 40 Years – štýlová limitka do mesta

Opel Corsa 40 Years – štýlová limitka do mesta

Vyše 14 miliónov vyrobených kusov za 40 rokov je dobrým dôvodom, aby marketingové oddelenie značky Opel prišlo s limitovanou edíciou svojho obľúbeného mestského auta. 

Opel oslávi jubileum špeciálnym modelom „Corsa 40 Years“, ktorý sa začne predávať v najbližších týždňoch na vybraných európskych trhoch.

Opel vyrobí len 1982 kusov. Tento počet symbolizuje začiatok predaja prvej generácie Corsy. Model zo špeciálnej edície 40 Years prichádza s novou farbou karosérie s názvom „Rekord Red“. Táto farba výrazne pripomína červenú použitú na pôvodnej Corse A. Kontrast dodáva čierna strecha a čierny farebný dekor na embléme Opel Blitz, veku batožinového priestoru a nápise Corsa. Mimoriadne dynamický vzhľad podčiarkujú 17-palcové disky z ľahkej zliatiny v lesklej čiernej farbe s vložkami v matnej sivej.

Nezabudnite na ponožky!

V interiéri bola aplikovaná moderná interpretácia pôvodného tartanového čalúnenia sedadiel. Tomuto vzoru ponúkne Opel aj možnosť objednania ponožiek v podobnom dizajne na e-shope automobilky (v čase písania článku v predaji ešte neboli).

Každá „Corsa 40 Years“ bude mať svoj vlastný štítok s číslom od 0001 do 1982, ktorý sa nachádza na čiernom dekore prístrojovej dosky na strane spolujazdca. Okrem toho, ako každá Corsa, aj tento špeciálny model ponúka množstvo komfortných a bezpečnostných prvkov v štandardnej výbave. Zoznam siaha od multimediálneho rádia (kompatibilného s Apple CarPlay a Android Auto) a LED svetlometov až po elektronické asistenčné systémy vodiča, ako je výstraha pred kolíziou s automatickým núdzovým brzdením a detekciou chodcov.

Súčasná generácia Corsy je najpredávanejším malým autom na nemeckom trhu. Darí sa aj jej elektrickej verzii, Corsa-e bola v máji na čele predajov všetkých elektromobilov v Nemecku.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4BWTMiDkWQs]

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokToto malé zariadenie premení váš starší VW na inteligentné auto. Stojí len pár desiatok eur
Nasledujúci článokTour de France nie sú len bicykle. Viete aké funkcie plnia vozidlá na pretekoch?