Domov News Z módnej prehliadky rovno na cestu. Model DS 3 v novom kabáte

Z módnej prehliadky rovno na cestu. Model DS 3 v novom kabáte

DS Automobiles sa pripomína hneď začiatkom týždňa módy v Paríži. Modernizované DS 3 predstavili pri odhaľovaní dámskej kolekcie na jar-leto 2023. Nejde však o úplne nový model, a musíme sa uspokojiť aj  s modernizovaným, malým crossoverom.

Niektorí z nás ešte stále považujú automobilku DS za Citroën. Od ich rozdelenia však prešlo už pomerne dosť rokov, a aj keď patria pod spoločný koncern Stellantis, DS Automobiles si ide tak trochu svojou vlastnou cestou. Zákazníkov sa snaží prilákať na svojský dizajn, ktorý je ako vystrihnutý z módnej prehliadky. Možno aj preto automobilka novinku DS 3 predstavila pri týždni módy v Paríži.

DS 3
Sila zvádzania.

Podľa automobilky dizajn znázorňuje dokonalú rovnováhu medzi líniami a objemom. Prepracovaná predná maska je opticky viac prepojená s prednými svetlami, ktoré sa teraz spoliehajú výhradne na LED technológiou, dokonca za príplatok môžete mať aj DS Matrix LED Vision, ktoré sa starajú o maximálny komfort a bezpečnosť. Samotný dizajn svetiel spôsobuje decentne agresívnejší výzor, stále však prevláda elegancia. Dizajnéri to nehrali len na krásu, nové časti sú hlavne funkčné a až potom pekné. Nová mriežka chladiča, zapustené kľučky dverí, alebo tzv. neviditeľné vonkajšie tesnenie okien napomáhajú k čo najlepšej aerodynamike. Pri takomto aute je samozrejmosťou aj nekonečná možnosť individualizácie. V palete farieb pribudla hneď dvojica nových, Diva Red a Lacquered Grey. Farby samozrejme môžete kombinovať s kontrastnými farbami strechy a tak si každý príde na svoje. V interiéri novinka dostala nový volant a DS 3 pre modelový rok 2023 ponúkne pasažierom až 10,3 palcový displej infotainmentu.

DS 3
Menej spaľovacích motorov.

DS 3 bude stále možné zakúpiť ako so zážihovým, tak vznetovým agregátom pod kapotou. Automobilka však z palety motor úplne vypustila ten najvýkonnejší, 1,2 litrový trojvalec PureTech, ktorý ponúkal výkon 156 koní. Taktiež sme prišli o slabší diesel, ktorý produkoval výkon 109 koní. Jedine táto pohonná jednotka bola spriahnutá s manuálnou prevodovkou. Teraz bude dostupný už len 1,5 BlueHDI s výkonom 130 koní, ktorý výkon prenáša na cestu prostredníctvom 8-stupňovej automatickej prevodovky. Najväčšou zmenou prešla elektrifikovaná verzia E-Tense, ktorá vďaka novému elektromotoru dosahuje výkon 156 koní, namiesto pôvodných 136. Krútiaci moment zostal identický, ako pri predchodcovi, a to 260 Nm. Nová je aj batéria, ktorej kapacita poskočila na 54 kWh, vďaka čomu sa predĺžil dojazd z pôvodných 320 na 402 kilometrov.

DS 3

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJstellantis media
Predchádzajúci článokKontrolný zoznam pre kúpu ojazdeného auta. Veci, na ktoré si treba dať pozor!
Nasledujúci článokNávrat ku koreňom. Citroën predstavuje nové logo, ktoré až tak nové nie je