Domov News Mimoriadna udalosť v USA – Honda Accord sa predstavuje v novej generácii

Mimoriadna udalosť v USA – Honda Accord sa predstavuje v novej generácii

Najpredávanejšie auto v Amerike za posledných päť desaťročí oživí segment sedanov strednej triedy s elegantným dizajnom a pokročilým hybridným pohonom. Očakáva sa, že hybrid bude tvoriť až 50 % predaja z celého modelového radu Honda Accord. 

„Toto je naša najlepšia Honda Accord všetkých čias. Skutočný štandard vo svojej triede, ktorý ponúka neprekonateľnú kombináciu štýlu, efektivity, výkonu a konektivity,“ povedal Mamadou Diallo, viceprezident pre predaj áut, American Honda Motor Co., Inc.

Veľká obrazovka a integrácia Google

Nový Accord je dlhší a uhladenejší, so širokým postojom, čím ďalej posúva smer nového dizajnu Honda s nízkou horizontálnou líniou pásu a dlhou prednou časťou. Najpopulárnejší americký sedan podporuje svoj elegantný nový vzhľad sebavedomejšou a kultivovanejšou dynamikou, vylepšenou odozvou na plyn a zábavnejšími jazdnými vlastnosťami.

Honda Accord

Interiér prináša do sveta Hondy vôbec najväčší dotykový displej aký kedy implementovala do svojho vozidla a prvú integráciu Google. Accord je tiež vybavený prednými airbagmi novej generácie, prednými kolennými airbagmi a zadnými bočnými airbagmi. Hybridné modely sú štandardne vybavené spomínanou veľkou dotykovou obrazovkou s uhlopriečkou 12,3-palca,  fyzickým ovládačom hlasitosti rádia, bezdrôtovou kompatibilitou Apple CarPlay a Android Auto a zjednodušenou navigačnou štruktúrou s menej zložitým menu. 1-palcová opierka prstov v spodnej časti dotykovej obrazovky uľahčuje používanie tým, že poskytuje stabilný povrch na opretie ruky a k dispozícii je tiež 15W bezdrôtové nabíjanie smartfónu.

Honda Accord

Integrácia Google zahŕňa aplikácie ako Asistent Google, Mapy Google a mnohé ďalšie v službe Google Play. Honda Accord vo výbave Touring prichádza aj so 6-palcovým head-up displejom a prémiovým audio systémom Bose s 12 reproduktormi. Vďaka technológii Bose Centerpoint a digitálnemu spracovaniu signálu Bose SurroundStage bol nový systém navrhnutý na mieru presne pre nový interiér modelu Accord, takže vodiči a cestujúci – bez ohľadu na polohu sedenia – sú umiestnení v epicentre kvalitnej hudby s priestorovým zvukom. Všetky verzie môžu teraz prijímať rýchle a jednoduché aktualizácie softvéru vzduchom.

Dve pohonné jednotky

Medzigeneračne sa zvýšila tuhosť karosérie a v prednej časti sa nachádzajú nové výstuhy. Prepracovaním prešlo nastavenia odpruženia aj riadenia. Nové ložiská uloženia tlmiča predného zavesenia a guľové kĺby znižujú trenie a zlepšujú plynulosť riadenia. Honda Accord prichádza s hybridným pohonom štvrtej generácie. Tvorí ho 2-litrový benzínový motor s priamym vstrekovaním paliva pracujúci v Atkinsonovom cykle a dva elektromotory. Kombinovaný výkon pohonnej sústavy je 206 koní a 335 Nm.

Honda Accord

Ako základná pohonná jednotka je stále určený preplňovaný benzínový štvorvalec VTEC s objemom 1,5 litra, najvyšším výkonom 195 koní a maximálnym krútiacim momentom 260 Nm v rozsahu 1700 až 5000 ot./min. V oboch prípadoch prenáša krútiaci moment na kolesá prednej nápravy prevodovka CVT so simuláciou prevodových stupňov.

Výroba Hondy Accord bude naďalej prebiehať v Ohiu.

Explore the all-new sleek, powerful and electrified 2023 Honda Accord

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMINI predstavuje svoje neskrotné a nevyslovené edície
Nasledujúci článokElektromobily a zima? Toto by ste mali vedieť