Domov News Škoda v októbri prevalcovala konkurenciu, jej najpredávanejšie auto prekvapí

Škoda v októbri prevalcovala konkurenciu, jej najpredávanejšie auto prekvapí

Automobily značky Škoda patria dlhodobo na Slovensku medzi najpredávanejšie. Po menších problémoch vo výrobe spôsobenými nedostatkom polovodičov a vojny na Ukrajine sa Škoda ku koncu roka vracia k suverénnejšiemu trhovému podielu. Prvýkrát sa pritom stalo, že najpredávanejším vozidlom automobilky z Mladej Boleslavy nebola Fabia ani Octavia, ale úplne iný model.

Spoločnosť Škoda Auto Slovensko v októbri 2022 dosiahla bezkonkurenčne najväčší trhový podiel spomedzi všetkých automobilových značiek na slovenskom trhu. Až 22,83 % podiel je doposiaľ najlepším výsledkom českej automobilky na Slovensku za tento rok. Za uplynulý mesiac značka registrovala celkovo 1 719 vozidiel. V rebríčku TOP 10 najpredávanejších osobných vozidiel obsadila až šesť pozícií s modelmi Kamiq, Fabia, Scala, Fabia Combi, Octavia Combi a Karoq. Svoju pozíciu lídra v predaji medzi elektromobilmi potvrdil aj Enyaq iV, ktorý teda stále zostáva najpredávanejším elektromobilom na Slovensku.

Jan Procházka, vedúci predaja Škoda Auto Slovensko: „Potvrdilo sa, že o modely našej značky je medzi Slovákmi stále mimoriadny záujem. Chcel by som touto cestou poďakovať všetkým zákazníkom, kolegom i partnerom, vďaka ktorým sa nám podarilo v októbri dosiahnuť naozaj rekordné čísla. V neľahkých časoch, ktoré ešte stále vládnu na automobilovom trhu, sme obhájili pozíciu lídra s rekordným trhovým podielom, keď sa registrovalo celkovo až 1 719 vozidiel. Tieto čísla tak jasne dokazujú, že sa nám postupne darí napĺňať náš prísľub, aby sme záujemcom o naše modely odovzdávali vozidlá v čo najkratšom možnom čase.

Škoda

Jednotkou predaja premiérovo Kamiq

Pozíciu číslo jeden medzi najpredávanejšími modelmi značky Škoda si zvyčajne vymieňajú modely Fabia a Octavia. V októbri 2022 to však bolo inak. Mestské SUV Kamiq bolo totiž dodané celkovo až 262 zákazníkom, čím o 20 kusov dosiahol vyšší predaj ako Fabia 4. generácie, ktorá si našla 242 nových majiteľov.

Kamiq sa v súčasnosti na Slovensku predáva s 3 motorovými verziami – 1,0 TSI s výkonom 95 alebo 110 koní a 1,5 TSI s výkonom 150 koní. Základná cena štartuje na sume 17.740 eur. Vizuálne atraktívnejšie varianty Monte Carlo sa dajú kúpiť od 22.100 eur, resp. Scoutline od 21.220 eur. Kamiq je dobre ovládateľným crossoverom, s výkonnejšími motorizáciami sa nestratí ani mimo mesta a funkciu rodinného auta zvládne lepšie ako Fabia alebo Scala. S ľahkou nohou na plyne sa spotreba dá stlačiť pod 5 l/100 km, takže absencia naftového motora tu vôbec neprekáža.

Darí sa aj modelu Enyaq iV

Modelu Scala sa predalo 209 kusov, Fabie Combi 3. generácie zaznamenala predaj 204 kusov, Octavia Combi 4. generácie 180 kusov a Karoq 173 kusov. Všetky tieto automobily sa zároveň zaradili do top 10 najpredávanejších modelov na Slovensku za mesiac október.  Elektromobil Enyaq iV si pripísal na svoje konto predaj ďalších 23 kusov. S celkovým počtom 168 kusov za desať mesiacov tohto roka si prakticky od uvedenia na slovenský trh drží titul najpredávanejšieho elektrického auta na Slovensku.

Zaujímavosťou je, že sa mení preferovaná farba vozidiel. Priam nesmrteľnú klasiku v podobe bielej farby nahrádza šedá metalíza, resp. sivá Graphite, ktorá je celoročne najžiadanejšou farbou na nových vozidlách značky Škoda.

Celkový počet dodaných vozidiel za október 2022:
ŠKODA FABIA 4. gen. 242 ks
ŠKODA FABIA 3. gen. 204 ks
ŠKODA KAMIQ 262 ks
ŠKODA KAROQ 173 ks
ŠKODA KODIAQ 166 ks
ŠKODA OCTAVIA 4. gen (liftback) 137 ks
ŠKODA OCTAVIA 4. gen (kombi) 180 ks
ŠKODA SCALA 209 ks
ŠKODA SUPERB 3. gen (liftback) 77 ks
ŠKODA SUPERB 3. gen (kombi) 46 ks
ŠKODA ENYAQ iV 23 ks

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.2 / 5. Počet hodnotení 21

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokUnikátna aplikácia pre reštaurácie. Plaťte mobilom cez QR kód a účet si rozdeľte s partiou
Nasledujúci článokČínske NIO to prepálilo s európskymi cenami, ale ich „nabíjanie” batérií trvá ako tankovanie