Domov News Ford Puma EV nahradí Fiestu a rozvíri hladinu elektrických crossoverov

Ford Puma EV nahradí Fiestu a rozvíri hladinu elektrických crossoverov

Plne elektrický model Ford Puma EV príde na trh v roku 2024 ako najmenší z modelov Fordu. Po vyradení Fiesty tak tento titul dostane práve Puma. Čisto elektrická Puma je súčasťou plánu elektrifikácie Fordu „Model e“, ktorý zahŕňa aj dva väčšie modely EV SUV a štyri nové elektrické dodávky.

Tim Slatter, predseda Ford UK, povedal, že „Ford Puma EV dostane základ v súčasnom úspechu Pumy a má za cieľ pokračovať v témach a atribútoch tohto auta“. Slatter tiež povedal, že Puma EV dostane vyhradenú elektrickú platformu, ktorá zdieľa základy s elektrickým Fordom Transit Courier.

Puma z Transylvánie

Ford už zverejnil malú ukážku modelu Puma EV. Elektrický variant neprejde drastickou zmenou štýlu. Zachová si tak svoj typ karosérie crossover, ktorý poznáme z aktuálneho modelu. Puma EV dostane vysoko umiestnené svetlomety a šikmú zadnú časť. K dispozícii následne bude množstvo vylepšení špecifických pre elektromobily. Napríklad uzavretá predná maska ​​na zlepšenie aerodynamickej účinnosti. O slovo sa hlási nový dizajn LED svetiel a o niečo jednoduchší predný nárazník.

Zdroj: AutoExpress

Elektrická Puma sa má vyrábať spolu s pripravovanými elektrickými úžitkovými vozidlami Ford v továrni Ford Craiova v Rumunsku. Ďalšie nové elektrické SUV od Fordu a športovejší crossover sa majú vyrábať v nemeckom závode spoločnosti Ford v Kolíne nad Rýnom. Tento výrobný závod sa vďaka investícii vo výške 1,5 miliardy eur plne transformuje na výrobu elektromobilov. Na rozdiel od Pumy, modely vyrobené v Nemecku prevezmú elektrickú architektúru MEB od Volkswagenu ako súčasť technického partnerstva medzi týmito dvoma značkami.

Aktuálna Puma ST
Najmenší Ford na trhu

Kapacita batérie novej elektrickej Pumy zatiaľ zostáva iba rečníckou otázkou. Očakáva sa však dojazd viac ako 320 kilometrov. To jej umožní konkurovať konkurentom v poli crossoverov, ako napríklad Kia Soul EV a Peugeot e-2008. Elektrický pohon sa bude vyrábať v závode Ford Halewood v britskom meste Liverpool, ktorý v decembri 2022 získal investíciu 380 miliónov eur.

Puma patrila medzi globálne najpredávanejšie modely značky a ľahko zatienila Fiestu, ktorá úplne vypadla z prvej desiatky. Ford hovorí, že Puma EV sa tak po odchode Fiesty stane najmenším vozidlom, ktoré zostane v ponuke značky v modelovom roku 2024.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.7 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokDelta 4×4 upravila Géčko od Mercedesu, ratraky sa boja o prácu
Nasledujúci článokPrvý parkovací systém bez vodiča získal povolenie na sériové využívanie

1 COMMENT

Comments are closed.