Domov News Opakuje po Tesle? SsangYong zlacnil Rexton, základ kúpite už za…

Opakuje po Tesle? SsangYong zlacnil Rexton, základ kúpite už za…

Značka SsangYong ponúka na slovenskom trhu novú, výrazne dostupnejšiu verziu modelu Rexton. Volá sa CLUB.

SsangYong Rexton CLUB poskytuje mimoriadne priaznivý pomer ceny a hodnoty. V podstate by sme mohli napísať, že veľké SUV teraz SsangYong ponúka za cenu o triedu menšieho vozidla. Na slovenskom trhu tento veľký rodinný automobil štartuje na sume 34 990 € vrátane DPH (doteraz bola základná cena stanovená na 37.990 €). Akú výbavu ponúka za túto cenu?

Menujme napríklad 8-stupňovú automatickú prevodovku, full-LED svetlomety, dvojzónovú automatickú klimatizáciu, multimediálny systém s 8″ dotykovým displejom (Android Auto & CarPlay + DAB, 6 reproduktorov, ovládanie na volante, USB konektor predný a zadný (zadný iba s funkciou nabíjania), Bluetooth hands free), zadnú parkovaciu kameru, kožou potiahnutý volant a volič automatickej prevodovky, strešné lyžiny alebo 18-palcové disky kolies pneumatikami 255/60 R18. Vozidlo sa predáva so zárukou 5 rokov/150.000 km. Treba ale dodať, že verzia CLUB nedisponuje pohonom 4×4.

SsangYong

5 alebo 7 miest

SsangYong Rexton CLUB poskytuje skutočne obrovský priestor pre cestujúcich aj ich batožinu. Základný objem batožinového priestoru je 1 051 litrov. Rexton je totiž možné objednať aj ako 7-miestne vozidlo. Keď sa sklopia zadné sedadlá, vznikne takmer 2 000 litrov priestoru. To už pripomína malú dodávku. Rexton ponúka pohon 4×4 vrátane redukcie a elektronickej uzávierky diferenciálu. Jeho off-roadové schopnosti podčiarknuté rámovou konštrukciou tak dokážu dostať cestujúcich z akejkoľvek situácie. Rexton ponúka ťažnú silu 3 000 kg, takže je vhodným adeptom aj na ťahanie prívesov.

Jediným motorom v ponuke je naftový štvorvalec. Ten ponúka 202 koní (149 kW) a 441 Nm. Počas nášho redakčného testu sme s Rextonom jazdili s priemernou spotrebou 9 l/100 km.

Tesla pred časom tiež oznámila výrazne zlacnenie svojich automobilov. Urobila tak na americkom, čínskom aj európskom trhu. V niektorých krajinách svoje ceny znížila o takmer 25 %. Trh na tieto informácie zareagoval veľmi pohotovo a Tesla nestačí počítať objednávky. K zlacneniu pristúpili aj niektoré čínske automobilky, tak verme, že o nižších cenách automobilov budeme písať v tomto roku častejšie.

SsangYong sa zrejme premenuje, chce si zlepšiť imidž

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.2 / 5. Počet hodnotení 40

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAutom roka 2023 v Slovenskej republike je Honda Civic
Nasledujúci článokBratislavský Volkswagen zahájil predsériovú výrobu dvoch kľúčových modelov