Domov News ECD Automotive Design: na Floride stavajú zákazkové Defendery

ECD Automotive Design: na Floride stavajú zákazkové Defendery

Americká firma je priam „posadnutá“ starými Land Rovermi Defender. Ich úpravy týchto vozidiel sú jednoducho nádherné.

Land Rover Defender je off-road s bohatou minulosťou. Jeho história, účel a charakter sú súčasťou dôvodov, prečo sa spoločnosť ECD Automotive Design zaviazala k obnove starých kúskov na moderné stroje. V tejto podobe vracajú Defendery na cesty s nostalgickými zážitkami, avšak v prevedení s modernými prvkami, mohutným výkonom a kvalitnými vylepšeniami urobenými presne na mieru konkrétnemu zákazníkovi. Ako nájdete na ich webovej stránke, tieto Land Rovery sú vyrobené pre tých, ktorí majú záľubu v zberateľských vozidlách, ktoré sú nielen rafinované, ale dobre fungujú aj tam, kde je blato.

ECD Automotive Design dokáže do Defenderov implementovať aj rôzne motory. Zároveň ide o jednu z najžiadanejších úprav. Originálny Land Rover Defender totiž nie je zrovna žiadnym cestným atlétom. ECD tak ponúka inštaláciu napríklad motorov z dielne General Motors (6,2 l V8 LT1 s výkonom 460 koní, LS3 s výkonom 430 koní, LS3 + s výkonom 565 koní, LT4 s výkonom 640 koní), naftovú jednotku Cummins s objemom 2,8 litra a výkonom 160 koní alebo elektrickú hnaciu sústavu Tesla s výkonom 450 koní a batériou s kapacitou 100 kWh.

Proces prestavby

Každý klient dostane od firmy balíček, ktorý obsahuje malý výber vzoriek dostupných farieb a látok. Taktiež brožúru s popisom ďalšieho príslušenstva, ktoré je možné do vozidla nainštalovať.  Po zoznámení sa s úvodným balíčkom dostane klient prihlasovacie meno a heslo do klientskeho portálu ECD. Cez toto rozhranie sa dostane do priameho kontaktu s inžiniermi a zároveň si tu môže prezerať aktualizácie o procese úprav zvoleného vozidla. Klient tak má prehľad o každej fáze vývoja a výroby daného automobilu.

Ak to je potrebné, klient je pozvaný na osobnú stretnutie s vedúcim automobilového dizajnu, aby s ním mohol prediskutovať akékoľvek otázky týkajúce sa procesu navrhovania. Po dokončení finálneho návrhu sú obrázky ilustrujúce vizuál automobilu zvonka aj zvnútra zaslané klientovi na kontrolu. Po schválení návrhu sa začne proces výroby. Ten je po celý čas audiovizuálne dokumentovaný, takže klient k svojmu automobilu dostane aj kompletný „elektronický rodný list“.

Fully RESTORED (1984) Land Rover DEFENDER 110 with LT4 Engine | ECD Automotive Design

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1.5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNajpredávanejší automobil Európy sa vyrába na Slovensku
Nasledujúci článokNajsilnejšia Alpina B5 zahanbí aj Lambo

1 COMMENT

  1. […] Americká firma je priam "posadnutá" starými Land Rovermi Defender. Ich úpravy týchto vozidiel sú jednoducho nádherné. Land Rover Defender je …View full source […]

Comments are closed.