Domov News Kratší než Polo, no priestrannejší ako Golf. VW predstavil koncept elektromobilu za...

Kratší než Polo, no priestrannejší ako Golf. VW predstavil koncept elektromobilu za 25 tisíc

Volkswagen dnes večer predstavil koncept malého mestského elektromobilu s cenou do 25 tisíc eur, ktorý uvedie na trh v roku 2025. Produkčná verzia bude založená na platforme MEB Entry a stane sa jednou z desiatich elektrických noviniek, ktoré Volkswagen uvedie na trh do roku 2026.

Na rozdiel od súčasných sériových modelov radu ID. má koncept VW ID.2all pohon predných kolies. Ten je plánovaný aj pre sériový automobil. VW ID.2 sa tak stane prvým vozidlom značky Volkswagen postaveným na podvozkovej platforme MEB, ktoré bude využívať pohon predných kolies.

VW ID.2all

Koncept ID.2all sa stáva nositeľom celkom nového dizajnového jazyka budúcich vozidiel značky Volkswagen. Jedným z jeho prvkov je nová interpretácia charakteristického dizajnu C-stĺpika, ktorý sa objavil už na prvej generácii modelu Golf. Medzi ďalšie dizajnové črty koncepčného auta patrí karoséria s jasným a mohutným postojom na kolesách, prívetivá tvár a nadčasová elegancia.

VW ID.2all

Kompaktné rozmery, veľký vnútorný priestor

Pohľad do interiéru prezradí prehľadný dizajn ovládacích prvkov, kvalitné vypracovanie, infotainment s klasickým ovládaním hlasitosti a samostatným blokom klimatizácie. Objem batožinového priestoru je veľkorysých 490 až 1 330 litrov, čo sú hodnoty známe skôr z oveľa vyšších segmentov vozidiel. Len na porovnanie, batožinový priestor so základným objemom 490 litrov poskytuje napríklad taká Insignia Grand Sport, čo je takmer 5-metrové vozidlo.

VW ID.2all

 

Vonkajšie rozmery VW ID.2all pritom sú mimoriadne kompaktné. Na dĺžku meria 4050 mm, na šírku 1812 mm a na výšku 1530 mm. Rázvor osí kolies je dlhý 2600 mm. Koncept stojí na 20-palcových kolesách. Volkswagen zverejnil aj základné jazdné údaje. Dojazd vozidla na jedno nabitie je 450 km. Z 0 na 100 km/h zrýchli vďaka 226-koňovému elektromotoru za menej ako 7 sekúnd a dosiahne najvyššiu rýchlosť 160 km/h. Z 10 na 80 % sa nabije za menej ako 20 minút.

VW ID.2all

Produkčná verzia ID.2all bude jedným z desiatich nových elektrických modelov, ktoré Volkswagen uvedie na trh do roku 2026. Už tento rok bol predstavený facelift modelu ID.3, nasledovať bude ID.Buzz s dlhým rázvorom a tiež vlajková loď značky ID.7. Nasledovať bude v ďalších rokoch kompaktné elektrické SUV a vo vývoji je aj ešte menší elektromobil, ktorého cena by mohla podliezť sumu 20 tisíc eur. Všetky tieto novinky by mali pomôcť dosiahnuť automobilke cieľ predávať v Európe 80 % elektrických vozidiel.

Volkswagen ID.2 all (2025) Cheap Electric Car

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokOstré slová konštruktéra zo Škody: emisná norma Euro 7 je nevykonateľná
Nasledujúci článokTesla plánuje ročne vyrábať milióny áut