Domov News Chevrolet Silverado prichádza v omladenej verzii do každého terénu

Chevrolet Silverado prichádza v omladenej verzii do každého terénu

Na víkend do divočiny, cez týždeň poctivý pracant s možnosťou ťahania až 8 ton. Aj takéto možnosti ponúka nový Chevrolet Silverado HD ZR2.

Pick-upy sú stále v kurze, aj keď je to skôr fenomén amerických vodičov. Množstvo pick-upov však jazdí aj po našich cestách, no noviniek z dielne Chevroletu sa u nás nedočkáme. Chevrolet Silverado má poslúžiť ako „ťažný kôň“ a taktiež má dopomôcť rodine pri kempovaní a prípadných víkendových stanovačkách. Označenie nesie Silverado HD ZR2 a ZR2 Bison.

Obe vozidlá sú v konfigurácii 2500 Crew Cab a navrhnuté sú tak, aby dokázali ponúknuť maximum užitočného výkonu v teréne aj pri práci, ktorý sa od modelov ZR2 očakáva. Nové modely dostali podvozok špeciálne upravený do najnáročnejších podmienok s unikátnymi ramenami, čapmi riadenia a tlmičmi Multimatic DSSV. Podvozok bol zdvihnutý o necelé 4 centimetre (38 mm), vďaka čomu je svetlá výška 299 mm.

Silverado HD ZR2 dostalo do vienka aj hliníkový ochranný plech pod motorom a masívny ochranný plech na prevodovke. Súčasťou základnej výbavy je uzávierka zadného diferenciálu a 18“ disky z ľahkých zliatin obuté na 35“ pneumatikách Goodyear Wrangler Terrority MT.

Čo autu chýba, je uzávierka predného diferenciálu. Americká automobilka sa však pochválila tým, že ich systém kontroly trakcie má až 95 % úspešnosť ako spomínaná uzávierka a teda s kilami navyše sa rozlúčili. Pri prejazdoch nespevneným terénom dopomôže jazdný režim off-road, ktorý upraví reakciu na plynový pedál, nastavenie prevodovky, systém ABS, kontrolu trakcie a kontrolu stability s ohľadom na čo najlepší priechod terénom.

V8 pod kapotou ako sa patrí

Interiér vozidla bude odetý do kože Jet Black a Graystone s kontrastným žltým prešívaním, zatiaľ čo dekory budú lakované do čierna. V pozadí volantu sa bude nachádzať 12,3“ obrazovka a vedľa nej 13,4“ obrazovka infotainmentu.

Poďme ale na to najdôležitejšie. Pod kapotou Silverada HD ZR2 sa bude nachádzať 6,6-litrový osemvalec s výkonom 299 kW a krútiacim momentom 628 Nm. Motor bude spriahnutý s desaťstupňovou prevodovkou Allison a výkon bude pochopiteľne posielaný na obe nápravy. Ďalšou motorizáciou bude Duramax V8 s takisto 6,6-litrovým V8 motorom a výkonom 350 kW a 1.320 Nm krútiaceho momentu. Automobilka sa domnieva, že väčšina zákazníkov siahne práve po tomto agregáte. Chevrolet Silverado HD ZR2 a HD ZR2 Bison by mal ísť do výroby v lete tohto roku. Cena zatiaľ stanovená nebola.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTakto by mohol vyzerať nový Nissan Pathfinder. V Šanghaji odhalili jeho koncept
Nasledujúci článokTEST Honda Civic Type R – Porsche GT3 RS pre chudobných?