Domov News Renault pripravuje atraktívne novinky – 280 koní a 4×4 v TOMTO aute

Renault pripravuje atraktívne novinky – 280 koní a 4×4 v TOMTO aute

Zdroj: Carscoops

Francúzi pripravujú dve veľké novinky. Už tento rok sa môžeme tešiť na facelift modelu Renault Captur. O rok neskôr ho doplní úplne nový Austral Coupe. Prvé rendre ukazujú, ako by mohli vyzerať.

Renault Captur môžeme označiť za stálicu portfólia francúzskej značky. Debutoval totiž už pred desiatimi rokmi, pričom v roku 2019 prišla na trh jeho druhá generácia. Nastal preto čas na veľké omladenie v podobe modernizácie, ktoré by malo udržať konkurencieschopnosť tohto modelu.

Výrazné dizajnové zmeny

Captur je jedným z najpredávanejších modelov značky a s faceliftom bude chcieť Renault nepochybne nadviazať na svoje úspešné ťaženie. Zmeny by však mali byť rozsiahlejšieho charakteru, najmä v oblasti dizajnu. Novinka by mala totiž prebrať nový dizajnový jazyk, ktorý prvýkrát predviedol koncept Scénic Vision. Úpravami si tak prejdú ako predné, tak aj zadné svetlomety. Nový Captur by mal dostať aj kompletne novú prednú masku, nový znak a po prvýkrát ponúkať až 19-palcové disky kolies.

Modernizáciou si, samozrejme, prejde aj interiér, kde sa objavia nové a kvalitnejšie materiály. Vylepšenia by mal dostať aj multimediálny systém a po vzore nového modelu Austral by mala pribudnúť vrcholná výbava s označením Esprit Alpine. Čo sa týka pohonných jednotiek, očakáva sa, že v ponuke aj naďalej ostane variant s LPG a aj základný trojvalec. Elektrická verzia s najväčšou pravdepodobnosťou nepribudne, no za to si úpravami prejde hybridný a plug-in hybridný variant.

Podarený render chystanej novinky predstavil portál Motor1, ktorý sa inšpiroval nielen špionážnymi fotkami z testovaní, ale aj modernizovaným Cliom, ktoré Renault predstavil len pred pár týždňami.

Renault Captur Facelift
Zdroj: Motor1
Nová vlajková loď

Už v roku 2024 by mal nový Captur doplniť aj model Austral Coupe. Ide o kompletne nový typ, ktorý mal premiéru len minulý rok. Už čoskoro však pribudne aj variant Coupe. Pôjde o novú vlajkovú loď a zároveň najluxusnejší model Renaultu. Dizajnovo by mal taktiež nadväzovať na spomínaný Scénic Vision a rozhodne nepôjde len o kópiu Australu so zrezanou strechou. Luxus a eleganciu by nemal vyžarovať len zovňajšok, ale aj interiér a Austral Coupe by sa mal priblížiť prémiovému segmentu.

Podľa dostupných neoficiálnych informácií bude k dispozícii hybridný variant s výkonom 200 koní, no aj plug-in hybridná verzia s 280 koňmi a pohonom všetkých kolies. Elektrický dojazd podľa všetkého narastie až na 80 km, čo už je veľmi slušná hodnota. Viac toho zatiaľ nevieme a na bližšie informácie si budeme musieť počkať. Svetová premiéra by však mala byť vzdialená ešte niekoľko mesiacov.

Zdroj: Automobile Magazine

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 24

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJMotor1
Predchádzajúci článokPlatforma od LEVC prinesie pre elektromobily veľké zmeny
Nasledujúci článokJeho veličenstvo kráľ Karol III. si potrpí na luxus. Toto sú skvosty z jeho garáže