Domov News VW Polo GTI oslavuje štvrťstoročie limitkou Edition 25

VW Polo GTI oslavuje štvrťstoročie limitkou Edition 25

Známy model koncernu Volkswagen Polo GTI oslavuje už svoje 25. narodeniny. Možno aj preto si v nemeckom Wolfsburgu povedali, že prinesú limitovanú edíciu na oslavu štvrťstoročia tohto malého ostrého hothatchu.

Volkswagen Polo GTI patrí medzi kultové modely európskych ciest. Svedčí o tom aj to, že sa na trhu dokázal udržať už 25 rokov. Oslavná edícia dostala názov GTI Edition 25 a vyrobí sa iba 2 500 kusov. Podľa dostupných informácií sa v domácom Nemecku bude dať objednať tento model od 1.júna. Cenovka tejto limitovanej edície začne na čiastke 35 205 eur.

Pod kapotou žiadne zmeny

Poďme sa však spoločne pozrieť, čo dostane tento model pod kapotu. Nájdeme tu klasický koncernový dvojliter TSI, ktorý poskytuje výkon 152 kW, respektíve 207 koní. Jeho krútiaci moment dosahuje hodnotu 320 Nm. Ak ste čakali výkonovo silnejší model oproti „bežnému“ modelu Polo GTI, tak vás sklameme. Rovnaké zostávajú aj hodnoty zrýchlenia z 0 na 100 km/h na úrovni 6,5 sekundy. Maximálnu rýchlosť si môžete otestovať na nemeckej diaľnici, kde bez problémov dosiahnete 240 km/h.

Rovnaká zostáva aj prevodovka. Aj v prípade Polo GTI Edition 25 nemeckí inžinieri použili 7-stupňovú automatickú DSG prevodovku. Ak by ste čakali aspoň samosvorný diferenciál na prednej náprave, budete si musieť vystačiť so systémom XDS, ktorý funguje na princípe pribrzďovania vnútorného kolesa. Avšak teraz prichádzame ku zmenám v porovnaní so štandardným GTI modelom. Limitovaná edícia dostane o 15 mm znížený a hlavne športovejšie ladený podvozok.

Vizuálne zmeny

Zmeny sú výsadne vizuálneho charakteru. Vzhľad dotvárajú špeciálne nálepky, čierne 18-palcové disky kolies s názvom Adelaide Black Glossy, čierna je aj strecha a bočné spätné zrkadlá. Lak s názvom Ascot Grey sa tiež zaradí do zástupu noviniek a doplní možnosti pre výber laku modelu GTI. Štandardná výbava modelu Polo GTI Edition 25 zahŕňa aj LED Matrix svetlomety s názvom IQ.Light.

Interiér sa tiež hlási o slovo zaujímavým spracovaním. Športové sedadlá čalúnené perforovanou kožou výrazne dopĺňajú červené doplnky a vyšité emblémy GTI. O unikátnosť sa postará aj štítok s výrobným číslom, aby majiteľ vedel, koľký v poradí je práve jeho model. Vôbec prvý model Polo GTI sa dostal na trh ešte v roku 1998 a vyrobilo sa iba 3 tisíc kusov. Vtedajšie Polo malo pod kapotou 1,6-litrový štvorvalec s výkonom 88 kW. Prajeme modelu Polo všetko najlepšie!

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNové auto v starom tele. AC Cobra GT Roadster
Nasledujúci článokTri pedále pre radosť z jazdy, to je MINI JCW 1to6 Edition