Domov News Nissan navrhol auto pre influencerov

Nissan navrhol auto pre influencerov

Foto: Nissan

Nissan predstavuje štvrtého člena zo série svojich koncepčných vozidiel, ktoré sa ukážu na autosalóne v Tokiu od 25. októbra. Štúdia s názvom Hyper Punk je špeciálne zameraná na kreatívnych umelcov.

Tak si to zopakujme: prvý koncept Hyper Urban je určený do mestských aglomerácií a ukazuje víziu crossoveru novej generácie. S trochou nadsádzky môžeme tvrdiť, že ide o Qashqai pre rok 2030. Samozrejme, všetky predstavené koncepty sú elektromobily. Nissan totiž plánuje do roku 2030 celosvetovo uviesť na trh až 19 nových elektromobilov. Druhé vozidlo s názvom Hyper Adventure predstavuje štúdiu outdoorového ideálu blízkej budúcnosti. Podobné vozidlo by mohlo predstavovať novú generáciu modelu Patrol. Tretím konceptom je Hyper Tourer, futuristická štúdia luxusného MPV. Tento typ vozidiel aktuálne zaznamenáva veľký rozmach na ázijských trhoch a Nissan evidentne chce byť súčasťou tohto boomu. Od 25. októbra bude všetky štyri automobily súčasťou online hry Fortnite.

Nissan
Foto: Nissan

Nissan Hyper Punk je zabalený do funkčného a štýlového štýlu karosérie elektrického crossoveru, ktorý je šitý na mieru pre tvorcov obsahu, influencerov, umelcov a tých, ktorí sú otvorení inováciám. Nissan Hyper Punk ponúka bezproblémové prepojenie medzi virtuálnym a fyzickým svetom. Vďaka funkcii V2X môžu používatelia vozidlo kdekoľvek nabíjať a zároveň zdieľať energiu so svojou miestnou komunitou.

Nissan
Foto: Nissan
Origami a biosenzory

Prvky v štýle origami odzrkadľujú japonský vkus a vytvárajú vnútorný priestor, kde sa spája fyzické a digitálne umenie. Palubné kamery zachytávajú scenériu okolo auta a pomocou umelej inteligencie ju dokážu pretransformovať do štýlu manga alebo iných grafické vzorov. Snímky možno potom premietať na displeje okolo vodiča, čím sa vytvorí priestor, kde sa realita a metaverzum prelínajú.

Nissan
Foto: Nissan

Kabína, navrhnutá ako mobilné kreatívne štúdio, poskytuje bezproblémové internetové pripojenie. Pomocou AI a biosenzorov na opierkach hláv dokáže vozidlo rozpoznať náladu vodiča a automaticky vybrať správnu hudbu a osvetlenie, čím zvýši jeho energiu a prípadne aj kreativitu. S vonkajšou estetikou definovanou mnohostrannými a polygonálnymi povrchmi Nissan Hyper Punk vyčnieva z davu vďaka tónom strieborného laku, ktoré sa menia v závislosti od uhla pohľadu a svetelného zdroja. Vynikajúca aerodynamika a odvážny dizajn, ktorý je v rozpore s minimalizmom, predstavujú túžbu vodiča po sebavyjadrení. Nepochybne ide aj o demonštráciu progresívneho prístupu Nissanu k zavádzaniu nových technológií a dizajnov.

Nissan
Foto: Nissan

Karoséria s kompaktnými prevismi a veľkými 23-palcovými kolesami vyjadruje tento všestranný koncept pre jazdu v meste aj v teréne. Svetlomety, zadné svetlá a zadný podpis zdôrazňujú polygonálne tvary a sú integrované do povrchu karosérie, čím ešte viac zvýrazňujú toto jedinečné vozidlo.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJNissan
Predchádzajúci článokNové BMW 5 Touring sa blíži do finále. Čo o ňom vieme?
Nasledujúci článokRoadster MG Cyberster dorazil na Slovensko. Cena vás ohromí