Domov AUTOSALÓN MNÍCHOV IAA Mníchov: VW ID.3 GTX mieri do výroby. Elektrický hot-hatch, ktorý bude...

IAA Mníchov: VW ID.3 GTX mieri do výroby. Elektrický hot-hatch, ktorý bude stáť za to

VW ID.3 je už v ponuke aj spolu so svojim väčším bratom ID.4. Čochvíľa však na trh dorazí vrcholná verzia, ktorá ponúkne slušnú dávku výkonu.

Pod krídlami koncernu Volkswagen sa pomaly ale isto rodí plne elektrický hot-hatch. Okrem Cupry Born a nedávno predstaveného štýlového mestského auta UrbanRebel sa do tejto kategórie púšťa aj samotný Volkswagen. Na Mníchovskom autosalóne IAA, šéf značky Ralf Brandstätter potvrdil, že pôvodný koncept s označením ID.X mieri do sériovej výroby.

ID.X je najvýkonnejšou variantou modelu ID.3. Oficiálne by malo označenie niesť koncovku GTX, teda ID.3 GTX. Novinka tak nasleduje svojich príbuzných v podobe ID.4 GTX a ID.5 GTX. Označenie GTX však pri týchto modeloch neostane a ponuka by sa mala rozšíriť o ďalšie vozidlá.

Čo sa týka samostatnej ID.3, tak šéf Volkswagenu dokonca nevyvrátil možnosť verzie s otvorenou strechou. Oficiálne ilustrácie kolovali sférou internetu v marci tohto roku. Podľa Brandstättera však ešte nie je na 100% jasné, či sa k takémuto kroku VW odváži a či by malo takéto vozidlo vôbec aj význam pre samotnú automobilku. Na druhú stranu, spomeňme si na T-Roc Cabriolet, ktorý bol naozaj odvážnym kúskom.

Nový VW ID.3 GTX však ponúkne o čosi menšiu porciu výkonu ako pôvodný koncept ID.X. Ten pôvodne ponúkal kombinovaný výkon 245 kW / 333 koní. Produkčný model ID.3 GTX bude využívať rovnaké ústrojenstvo ako ID.4 GTX. O pohon sa postará dvojica elektromotorov. Maximálny výkon bude kombinovaný so 77 kWh batériou a bude na hodnote 220 kW / 299 koní.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotor1.com
Predchádzajúci článokHyundai je pripravený prejsť na vodík. Čo nové si prichystal ?
Nasledujúci článokNávšteva pápeža: Prehľad všetkých dopravných obmedzení v Bratislave